L'Ajuntament d'Onda ha anunciat la programació per a les festes en honor a Sant Antoni, que tindran lloc del 14 al 22 de gener al barri El Tosalet, Artesa i la ciutat

L'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha destacat que les festes en honor a Sant Antoni són una ocasió especial per a donar el tret d'eixida a un nou any ple de cultura i activitats per a tots els habitants d'Onda

Cultura 10 de enero de 2023 Redacció Redacció
Sant Antoni

Les festes de Sant Antoni a Onda són un esdeveniment esperat i celebrat tant a la ciutat com als barris del Tosalet i Artesa. Aquestes festivitats, que se celebren entre els dies 14 i 22 de gener, inclouen diverses activitats tradicionals i festives per a tota la comunitat.

El barri del Tosalet serà el punt de partida de les festes, amb la processó, la benedicció dels animals i el repartiment de rotllos. A la nit, es cremarà la foguera i es repartiran bunyols i moscatell per a continuar amb la música i el ball. També hi haurà un espectacle tradicional de "bou en corda".

La festivitat continuarà a la pedania de Artesa amb la benedicció de rotllos i l'encesa de la foguera. A més, s'inaugurarà una exposició sobre Sant Antoni a la Casa de la Cultura.

El cap de setmana següent, les celebracions es traslladaran al centre urbà d'Onda. Hi haurà música en viu a càrrec del grup musical "Kolesteruel", seguit de l'encesa de la foguera i el repartiment de bunyols i moscatell.

El diumenge, es realitzarà una missa en honor a Sant Antoni a l'església de l'Asunción. Després, es traslladarà la imatge de Sant Antoni a la capella de Sant Josep, seguit del concurs de coloms esportius i la benedicció i processó dels animals. Les festes conclouran amb el repartiment de rotllos i una concentració al Pla.

María Prades, Tinenta d'Alcalde de Festes, ha destacat que les festes de Sant Antoni marquen l'inici d'un altre any ple de cultura i festes a Onda. A més, ha destacat la novetat del "tardeo" al Pla per a animar a tots els ondenses, de totes les edats, a celebrar Sant Antoni.

Te puede interesar
Lo más visto