Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Onda presenta la programació per a honrar a Sant Antoni en el barri El Tosalet, Artesa i la ciutat del 14 al 22 de gener

Prades: “Aquestes festes donen el tret d'eixida a un altre any ple de cultura i activitats per a tots els ondenses´´

Cultura 10/01/2023 Redacció Redacció
Sant Antoni

Onda ja està preparada per a les fogueres i la benedicció dels animals amb la presentació del programa de festes de Sant Antoni. Com de costum, la festivitat se celebrarà tant a la ciutat com en el barri del Tosalet i en la pedania de Artesa entre els dies 14 i 22 de gener.

Els festejos començaran en el barri del Tosalet el dissabte, 14 de gener, amb la processó, la benedicció dels animals i el repartiment de rotllos a les 16.30h. A la nit, a les 22h., es cremarà la foguera i hi haurà repartiment de bunyols i moscatell. A continuació, començarà la música i el ball. El diumenge a les 16.00h., el tradicional ‘bou en corda’ amenitzarà la vesprada.

El dilluns, la festivitat es traslladarà a la pedania de Artesa amb la benedicció de rotllos i l'encesa de la foguera a les 20.00h. L'endemà, tindrà lloc la inauguració de l'exposició sobre Sant Antoni a la Casa de la Cultura a les 19.00h.

Durant el següent cap de setmana, la festa es traslladarà al centre urbà d'Onda. El dissabte, 21 de gener, el grup musical ‘Kolesteruel’ animarà el ‘tardeo’ en la plaça del Pla a les 19.00h. A continuació, tindrà lloc el tradicional encés de la foguera per a continuar amb el repartiment de bunyols i moscatell.

La jornada del diumenge començarà a les 11.30h. amb la missa en honor al sant a l'església de l'Asunción. A les 16.15h., tindrà lloc el trasllat de Sant Antoni des de l'Asunción a la capella de Sant Josep. Seguidament, començarà el concurs de coloms esportius organitzat per la ‘La Ondense’. El dia festiu finalitzarà amb la benedicció i processó dels animals i el repartiment dels rotllos en el Raval per a acabar amb la concentració dels mateixos en el Pla.

Sobre aquest tema, la Tinenta d'Alcalde de l'àrea de Festes, María Prades, ha declarat: “Les de Sant Antoni són les festes que donen el tret d'eixida a un altre any ple de cultura i festejos”. “En aquesta edició, tenim la novetat del tardeo en el Pla per a animar als ondenses de totes les edats a celebrar Sant Antoni”, ha assenyalat. 

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter