La Diputació de Castelló ha inaugurat l'exposició titulada 'Castelló EsXiste. La tira d'anys dibuixant', la qual ofereix un repàs de 30 anys de vinyetes realitzades per Xipell

L'exposició 'Castelló EsXiste. La tira d'anys dibuixant' estarà oberta al públic fins al 25 de febrer en l'Espai Cultural Obert (ECO) Les Aules, situat a la capital de la Plana, Castelló de la Plana. En aquesta mostra, es destaca especialment la visió de l'autor, Xipell, sobre els últims quatre presidents de la Diputació de Castelló

General23 de enero de 2023RedaccióRedacció
Nueva pestaña - Google Chrome 27_01_2023 9_04_43

Aquesta exposició titulada 'Castelló EsXiste. La tira d'anys dibuixant' ha estat inaugurada pel president de la Diputació de Castelló, José Martí, en l'Espai Cultural Obert (ECO) Les Aules. La mostra forma part dels actes commemoratius del bicentenari de la Diputació i ofereix una selecció de tires gràfiques de 1992 a 2022 que reflecteixen l'actualitat de la província de Castelló. L'exposició també repassa la història política de la Diputació durant aquest període democràtic.

Durant la seva intervenció inaugural, José Martí ha destacat la importància de l'autor, Xipell, en l'expressió de l'actualitat política a través de les vinyetes i especialment la seva relació amb la Diputació de Castelló. Ha reconegut que les vinyetes de Xipell, plenes d'humor i amb un toc de mala llet, han estat una forma d'editorial diària que ha aconseguit humanitzar les persones dedicades a la cosa pública i fer que Castelló siga present.

Xipell, en agraïment a l'oportunitat de recopilar 30 anys de treball en aquesta mostra, ha elogiat els comissaris de l'exposició i ha agraït a tots els assistents, especialment als protagonistes de les seves vinyetes, per la seva presència. Ha destacat la seva passió per la vinyeta i ha recordat el seu recorregut en diferents mitjans de comunicació, on ha buscat donar-li un espai a aquesta forma d'expressió artística.

Joan Montañés Xipell, nascut a Castelló de la Plana el 1965, ha dedicat més de tres dècades a il·lustrar la vida política i social en la premsa diària. Ha treballat en diversos mitjans, com el suplement Weekend del periòdic Mediterráneo, El Mundo-Castelló al Dia i Llevant de Castelló, deixant una empremta en el panorama gràfic de la província de Castelló.

Te puede interesar
Lo más visto