Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Ballester activa l'oficina tècnica per a iniciar els tràmits del projecte del nou pulmó verd d'Onda

Ballester: “Que ningú dubte que aquest govern ja s'ha posat a treballar per a convertir-lo en realitat i l'aconseguirem”

General 27 de enero de 2023 Redacció Redacció
Onda Central Park 2

L'ambiciós projecte que va anunciar l'alcaldessa d'Onda per transformar l'entrada de la ciutat, copada de fàbriques en ruïnes i de solars sense ús, en un gran pulmó verd ja ha començat a materialitzar-se. Ballester ha constituït l'oficina tècnica que s'encarregarà d'estudiar al detall cada parcel·la, redactar el projecte així com d'agilitzar tots els tràmits necessaris per a dur a terme el ‘Central Park’ ondense.

L'equip el conforma la pròpia alcaldessa, en la part política, i en la part tècnica el secretari municipal, el responsable de l'Oficina de l'Habitatge, l'arquitecta municipal, l'oficial major, el tècnic d'Urbanisme, i la responsable de l'Oficina de Projectes Europeus, ja que el consistori tractarà de captar fons de la Unió Europea per a materialitzar aquesta iniciativa.

En paral·lel, la primera edil ja ha mantingut les primeres reunions amb els propietaris de les antigues fàbriques per a adquirir les propietats i, després, procedir a l'enderrocament i sanejament de tots els elements nocius com l'amiant. Una de les primeres actuacions previstes és adquirir i transformar en espai verd la fàbrica del carrer de l'Enginyer Echegaray, davall de l'antiga fàbrica de la Campaneta, ja que hui dia constitueix una zona perillosa per al trànsit.

Ballester ha explicat que “aquest projecte suposa pensar a llarg termini i treballar pel benestar de moltíssimes generacions de ondenses que ni tan sols han nascut encara. Ells i elles mereixen una entrada verda a la nostra ciutat on poder passejar, practicar esport o respirar aire pur”. Així mateix, la primera edil ha afegit que “som conscients de la complexitat del projecte, però que ningú dubte que aquest govern ja s'ha posat a treballar per a convertir-lo en realitat, i el farem igual que vam fer el túnel d'entrada o desenes de projectes més".

Integrar la ciutat

Entre els objectius de l'actuació, a més dels beneficis per al medi ambient, destaca “donar un empenyiment definitiu a tota la zona del raval del castell, per a unir mitjançant una gran zona verda el Tossalet i el Monteblanco al nucli urbà”. La intervenció també suposarà canviar la fisonomia històrica de l'entrada a Onda per a protegir el Castell de les 300 torres. Aquesta fortificació construïda pels musulmans que va passar a ser la primera fortalesa del segle X accessible de tota la província de Castelló, és el gran atractiu de la localitat.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter