L'Alcora ha decidit incorporar-se al sistema VioGèn per a donar major protecció a les víctimes de violència de gènere

L'Alcora ha decidit incorporar-se al sistema VioGèn per a donar major protecció a les víctimes de violència de gènere. VioGèn és el Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere

General 31 de enero de 2023 Redacció Redacció
Junta de Seguretat 3

El conveni de col·laboració signat entre l'Ajuntament de l'Alcora i el Ministeri de l'Interior té com a finalitat aprofundir en les mesures de protecció a les víctimes de violència de gènere i prevenir riscos de noves agressions. Mitjançant aquest conveni, la Policia Local d'Alcora s'incorporarà al "Sistema de Seguiment Integral dels casos de Violència de Gènere" (VioGèn).

L'alcalde, Samuel Falomir, destaca la importància de treballar de manera coordinada amb les Forces i Cossos de Seguretat locals, autonòmics i estatals per establir mesures de protecció i seguiment més efectives per a les víctimes de violència de gènere. Aquesta col·laboració permetrà disposar d'un registre amb informació que facilite el seguiment individualitzat de les circumstàncies de les víctimes i l'avaluació del risc de noves agressions.

El Ministeri de l'Interior compta amb una aplicació informàtica que integra la informació policial, judicial i penitenciària per a possibilitar el seguiment i la coordinació de les actuacions de protecció de les víctimes. Aquesta aplicació permet valorar el nivell de risc de noves agressions i ajustar les respostes i les mesures de protecció policials.

El conveni facilitarà la formació en l'ús i les funcionalitats del sistema VioGèn per als membres de la Policia Local i l'adequació dels mecanismes tècnics informàtics necessaris per a la seva incorporació al sistema del Ministeri de l'Interior. Això garantirà que els agents de la Policia Local d'Alcora puguin actuar de manera eficaç en casos de violència de gènere i col·laborar activament en la protecció de les víctimes.

Te puede interesar
Lo más visto