Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló celebra el Març de Dones clamant ‘Per què competir si ens podem unir’

L’Escola d’Igualtat obri l’agenda del 8M amb 20 activitats que inclouen formació, tallers, música, teatre, cinema, art, una cursa no competitiva i l’entrega del Premi Olímpia

General 02 de febrero de 2023 Redacció Redacció
01 02 2023 Veronica Ruiz 8M

Març serà, un any més, el Mes de les Dones a Castelló. La Regidoria de Feminismes de l'Ajuntament de Castelló ha tancat una vintena d'activitats sota el lema 'Per què competir si ens podem unir' al voltant del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, que sumen formació, música, cinema, teatre, art, tallers, esport no competitiu, i on s'emmarca l'acte institucional en què s'entregarà a Eva Alcón Soler el Premi Olímpia 2023 i es lliuraran els guardons de la 30ª edició del Concurs Relats de Dones.

La regidora de Feminismes, Verònica Ruiz, ha destacat que "s'ha preparat una gran programació i molt variada en un mes de març commemoratiu que visibilitza la força de la unió de les dones, unes dones que cada dia realitzem un treball imprescindible i que no es pot parar". La regidora ha ficat el focus en la "necessitat de continuar caminant juntes, fortes, reafermades, empoderades des de la sororitat i la reivindicació per desemmascarar, fer front i combatre el masclisme en pas ferm".

L'Escola d'Igualtat, que es desenvoluparà del 28 de febrer al 30 de març a Menador Espai Cultural, cada dimarts i dijous a la vesprada, amb inscripció gratuïta, marca l'inici de l'agenda del 8-M a Castelló. La Regidoria de Feminismes i LGTBI ha preparat 20 hores de formació en igualtat de dones i homes dirigides a la ciutadania en vuit mòduls que obrirà el dedicat a 'El sistema sexe-gènere'. Per a inscriure's, cal enviar un correu electrònic amb les dades personals a [email protected].

El 2 de març es celebrarà, a les 18.00 hores, a Menador, la taula rodona sobre 'La imatge de les dones a la literatura i les xarxes socials' que impartiran, en mode de conversa, Consol Aguilar, que parlarà sobre 'Gènere i literatura infantojuvenil'; Maria Medina-Vicent, que abordarà ‘Disrupcions narratives en la representació de les dones al cinema’; i Silvia Gas Barrachina que analitzarà els discursos de les dones joves amb 'Feminismes i TikTok: una possible aliança?'. El 9 de març, també en clau formativa, s'ha agendat el taller 'El potencial feminista del mem', on s'experimentarà amb imatges i textos per a construir mems amb perspectiva feminista.

A la 17ª Cursa de les Dones, que es celebrarà el diumenge 5 de març, a les 11.00 hores, des del Passadís de les Arts, es suma una programació musical emmarcada en el cicle Los Lunes Concierto en clau de dones, que començarà amb el Duo Suggia i les 'Veus de dones', el dilluns 6 de març, a les 19.00 hores, al Reial Casino Antic, amb entrada lliure, on es podrà gaudir, tanmateix, el dia 20 del duo de Margarita Fernández i Victòria Alemany amb 'Les chemis de l'amour'; i el 27, les Douces Melodies amb arpa i soprano.

La companyia de teatre La Ravalera presentarà el 9 de març al Teatre del Raval Rafa Lloret la seua nova obra 'Passos lleugers', on arrepleguen els testimonis reals de moltes dones compilats per l'escriptora Dacia Maraini. I també al Raval es projectarà, el 29 de març, la pel·lícula 'El despertar de las hormigas', a les 18.30 hores, amb entrada gratuïta i col·loqui posterior. Una exposició urbana on es podran visibilitzar imatges sorgides del taller de fotografia participativa realitzat per dones víctimes de violència masclista on elles van prendre la paraula i el protagonisme, a la plaça Hort dels Corders, des del 27 de març, tanquen la programació municipal.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter