El Març de Dones és un esdeveniment que se celebra a la ciutat de Castelló amb l'objectiu de reivindicar els drets i la igualtat de gènere

L'Escola d'Igualtat de Castelló és una iniciativa que forma part de les activitats programades durant el Març de Dones. Aquesta escola ofereix una àmplia gamma de propostes i activitats per promoure la igualtat de gènere i conscienciar sobre les desigualtats que encara existeixen

General 02 de febrero de 2023 Redacció Redacció
01 02 2023 Veronica Ruiz 8M

El Mes de les Dones a Castelló, amb el lema "Per què competir si ens podem unir", inclou una àmplia varietat d'activitats per celebrar el Dia Internacional de les Dones. Aquestes activitats abasten àmbits com la formació, la música, el cinema, el teatre, l'art, els tallers i l'esport no competitiu. Destaquen alguns esdeveniments clau, com l'acte institucional en què es lliurarà el Premi Olímpia 2023 a Eva Alcón Soler i els guardons de la 30a edició del Concurs Relats de Dones.

L'Escola d'Igualtat, que tindrà lloc al Menador Espai Cultural del 28 de febrer al 30 de març, ofereix 20 hores de formació en igualtat de gènere en vuit mòduls. A més, es realitzarà una taula rodona sobre la imatge de les dones a la literatura i les xarxes socials, un taller sobre el potencial feminista dels memes i altres activitats formatives.

La 17a Cursa de les Dones, que se celebrarà el 5 de març, estarà acompanyada per un cicle musical anomenat Los Lunes Concierto, amb destacades artistes femenines. La companyia de teatre La Ravalera presentarà l'obra 'Passos lleugers' al Teatre del Raval Rafa Lloret, i es projectarà la pel·lícula 'El despertar de las hormigas' amb col·loqui posterior.

Finalment, una exposició urbana a la plaça Hort dels Corders, amb imatges sorgides d'un taller de fotografia participativa realitzat per dones víctimes de violència masclista, tancarà la programació municipal.

A través d'aquesta àmplia varietat d'activitats, l'Ajuntament de Castelló busca celebrar i reivindicar la força i la unió de les dones, així com conscienciar sobre la lluita contra el masclisme i la desigualtat de gènere.

Te puede interesar
Lo más visto