Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L'Alcora tornarà al segle XIII amb la celebració d'Al-qüra Medieval (10, 11 i 12 de febrer).

Es tracta de l'edició de 2022, que va haver d'ajornar-se a causa del mal oratge.

Cultura 03 de febrero de 2023 Redacció Redacció
RESUM PROGRAMACIO (1)

Al-qüra Medieval és un viatge al segle XIII en el qual es representa el moment històric de l'encreuament de cultures en temps de la reconquesta. Ens trobem l'any 1233, Jaume I avança amb les seues tropes per a conquistar València. Després d'ells, famílies cristianes es desplacen a les terres recentment conquistades a la recerca de noves oportunitats. No obstant això, en arribar al poblat d'Al-qüra, es troben que l'Arif Sarraí de l'Alcalatén no s'ha rendit encara. Els nous pobladors no tenen més remei que acampar a les portes a l'espera d'una solució.

Més de 500 veïns de l'Alcora (Castelló), abillats amb vestimentes fidels a l'època, representen el dia a dia del segle XIII, amb els seus diferents gremis: forners, agricultors, caçadors... que donaran vida a aquest xicotet poblat. Les diferents representacions que se succeeixen durant el cap de setmana acosten la història als allí presents: una escaramussa entre un grup de fers almogàvers i els valents defensors musulmans; la rendició de l'Alcalatén per part de l'Arif a l'arribada del cavaller Ximén d'Urrea; l'escarment públic d'un reu, etc.

Els carrers de l'Alcora s'omplin de música i dansa celebrant les diferents cultures. Mercat medieval, falconeria, degustació de beuratges d'època i activitats per als més xicotets (amb la presa del Castell pels xiquets, nomenament de cavallers i taller d'elaboració de pa). Tota una experiència d'immersió històrica per als visitants de totes les edats.

Més informació: www.alquramedieval.com

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter