Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La Diputació de Castelló presenta la guia de bones pràctiques dels serveis socials provincials per a millorar l'atenció a la ciutadania

La vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, destaca que la guia va dirigida als i les professionals amb l'objectiu d'identificar pràctiques d'èxit i avançar en “aqueix model de sistema públic de serveis socials que volem”

General 08 de febrero de 2023 Redacció Redacció
_DSC0096

La sala d'actes de la Diputació de Castelló ha acollit la presentació de la ‘Guia de bones pràctiques dels serveis socials de la província de Castelló’ impulsada per l’àrea de Benestar Social i que té com a objectiu identificar pràctiques d’èxit per a avançar i millorar el desenvolupament del model del sistema públic dels serveis socials. La guia va dirigida als i les professionals que formen part de la xarxa pública de l’assistència social i han participat 135 municipis.

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha assenyalat que aquest document “serà una important ferramenta útil per millorar l’atenció a les persones” i ha afegit que “el benestar de les persones i la seua qualitat de vida són eixos fonamentals en la nostra acció política”.

Martí ha explicat que “hem impulsat tota mena d'iniciatives perquè els veïns i veïnes de la província compten amb els serveis socials que necessiten per fer millor el seu dia a dia”. “Parlem de la gent gran, de les persones més vulnerables, de famílies, menuts i adolescents que en algun moment de la seua vida poden tindre la necessitat de rebre algun d’aquests serveis. I per a la Diputació de Castelló és molt important que es donen amb garanties i qualitat”, ha afegit el president.

Martí ha explicat que “estem avançant i volem que els avanços vagen acompanyats de plans viables que donen resposta a les necessitats reals dels nostres veïns i veïnes”. “Entenem que els serveis socials són la base de l’Estat del Benestar i garantir l'atenció a qui ho necessita és contribuir a un món més democràtic i igualitari, i aquesta guia contribuïx a assolir aquesta equitat i de fer-ho amb la idoneïtat que pertoca”, ha afegit.

Per la seua part, la vicepresidenta y diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, ha destacat que la guia va dirigida als i les professionals “amb l'objectiu d'identificar pràctiques d'èxit i avançar en aqueix model de sistema públic de serveis socials que volem”. “Hui és un dia important per a la província de Castelló i per als seus veïns i veïnes perquè hui donem un nou impuls a la xarxa de serveis socials i complim amb el nostre compromís de treballar per i per a les persones i millorar la seua qualitat de vida, un compromís que hem materialitzat en aquesta guia”, ha afegit.

Puerta ha explicat que “la finalitat última de la guia s'orienta a aconseguir l'objectiu de construir una província socialment justa i equitativa, generadora de drets i oportunitats per a tothom, una província que no deixa a ningú arrere”.

Finalment, la vicepresidenta ha ressaltat que “també hem volgut que aquesta guia fora una guia participativa, en el qual totes les persones que treballen a la província de Castelló pogueren aportar el seu bagatge professional, coneixement i experiència”.

L’acte també ha comptat amb la presència de la directora de l’empresa Creas, Marisa Calvet, qui ha explicat el vessant tècnic del projecte.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter