Aquest divendres, l'Ateneu de Castelló tindrà l'honor de rebre la visita de la crítica d'art Patricia Mir en el marc del cicle d'art que s'està desenvolupant

La professora de la Universitat Jaume I i comissària d'exposicions, Patricia Mir, realitzarà un repàs de l'art centrat en la ciutat de Castelló durant la seva visita a l'Ateneu

Cultura 09 de febrero de 2023 Redacció Redacció
Patricia Mir 2

L'Ateneu de Castelló arriba a l'equador del seu cicle centrada en l'art contemporani amb la visita de Patricia Mir, una destacada crítica d'art i comissària d'exposicions. Durant la seva intervenció, Mir posarà l'accent en l'art contemporani de la ciutat de Castelló, destacant artistes locals rellevants i analitzant els moviments artístics més representatius del segle XX.

Mir abordarà corrents com l'abstracció, el surrealisme i el pop, que van tenir una gran influència en les dècades passades, i destacarà els noms de Luis Prada de Conflent, José Córdoba, Wences Rambla i Beatriz Guttmann com a exponents d'aquests moviments. A més, dedicarà una part de la seva ponència a l'època daurada de les galeries d'art a la ciutat de Castelló durant les dècades dels 60 i 70, i destacarà els crítics d'art com Vicent Aguilera i Cerni, Ramón Rodríguez Culebras i Antonio Gascó, que van influir en aquest segle artístic.

L'estatuària urbana, especialment les escultures, també tindrà un protagonisme destacat en la ponència de Mir. Destacarà la presència d'escultures costumistes, ancorades en l'estètica del segle XIX, però també ressaltarà exemples interessants d'artistes contemporanis com Marcelo Díaz i Pere Ribera, que treballen amb llenguatges més actuals.

Finalment, Patricia Mir analitzarà els artistes que es perfilen com a influents en el segle XXI, com Nacho Puerto, Carlos Asensio, Alejandra de la Torre i Ana Vernia. Aquesta part de la seva ponència permetrà als assistents tenir una visió de futur sobre l'art i les tendències que marcaran els pròxims anys.

La visita de Patricia Mir a l'Ateneu de Castelló promet ser una oportunitat enriquidora per a conèixer millor l'art contemporani local i comprendre la seva importància en l'escena artística actual. Aquest cicle centrada en l'art ofereix una plataforma única per a explorar i apreciar les diverses expressions de l'art i la seva relació amb la vida.

Te puede interesar
Lo más visto