Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La crítica d'art Patricia Mir visita aquest divendres l'Ateneu de Castelló en l'equador del cicle d'art

La professora de la Universitat Jaume I i comissària d'exposicions realitzarà un repàs per l'art centrat en la ciutat de Castelló

Cultura 09 de febrero de 2023 Redacció Redacció
Patricia Mir 2

L'Ateneu de Castelló arriba aquest divendres a l'equador del seu nou cicle centrat en l'art contemporani. Una iniciativa que durant aquest mes de febrer atrau a diferents experts en la matèria per a parlar sobre la dimensió de l'art com a expressió de vida. La pròxima sessió tindrà com a protagonista a la crítica d'art  Patricia Mir, qui aprofundirà en l'art contemporani amb un clar tint local, perquè centrarà la seua ponència a la ciutat de Castelló

La professora de la Universitat Jaume I i comissària d'exposicions destacarà alguns noms propis dels corrents més representatius del segle XX, com Luis Prada de Conflent, José Córdoba, Wences Rambla o Beatriz Guttmann. Tots ells “artistes que han treballat des dels corrents més avantguardistes, especialment l'abstracció,  el surrealisme o el pop, els llenguatges més en voga durant aqueixes dècades”, explica Mir.

Així mateix, l'experta en art realitzarà un recorregut per la denominada època daurada de les galeries a la ciutat de Castelló, on en les dècades dels 60 i 70 van haver prop de 15, i prestarà especial atenció als crítics d'art que han marcat aquest segle, com Vicent Aguilera i Cerni, Ramón Rodríguez Culebras o Antonio Gascó.

L'escultura també tindrà especial protagonisme aquest divendres, en concret l'estatuària urbana. Així ho ha avançat Mir, qui subratlla que “quan passeges per la ciutat de Castelló, encara que et trobes moltes escultures costumistes, encara ancorades en una estètica del segle XIX, també descobrim exemples puntuals tremendament interessants d'artistes que treballen en aqueixos llenguatges, com Marcelo Díaz o Pere Ribera”, entre altres.

I, com a colofó a la seua ponència, Mir realitzarà una anàlisi dels artistes que marcaran les pròximes dècades, ja en el segle XXI. Exemple d'això són Nacho Puerto, Carlos Asensio, Alejandra de la Torre o Ana Vernia.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter