Morella, una ciutat situada a la província de Castelló, ha mostrat la seua solidaritat amb les persones afectades pel terratrèmol que ha sacsejat Turquia i Síria

El Consell Municipal de Solidaritat de Morella ha pres la decisió d'aportar 1.000 euros del fons d'emergència a favor del Fons Valencià per la Solidaritat

General 10 de febrero de 2023 Redacció Redacció
CARTEL TURQUIA_VF

La solidaritat de Morella amb les persones afectades pel terratrèmol a Turquia i Síria és inquebrantable. En aquest sentit, el Consell Municipal de la Solidaritat ha pres una decisió contundent: aportar 1.000 euros del fons d'emergències per al Fons Valencià per la Solidaritat. Aquesta ajuda humanitària serà destinada a alleujar la difícil situació que es viu a la zona afectada. A més, diverses ONG amb presència a Morella s'han sumat a aquesta causa, donant suport i ampliant el suport a través dels comptes bancaris de la Creu Roja, Mans Unides i Càritas, que estan disponibles per a totes les persones interessades en col·laborar.

Malú Blasco, regidora de Cooperació, ha destacat l'esperit solidari de Morella: "Estem sempre al costat de les persones que necessiten ajuda, oferint tot el suport possible". Blasco ha expressat la importància d'aquesta donació de 1.000 euros en aquests moments difícils per a Turquia i Síria i ha recordat que "és responsabilitat del Consell Municipal de la Solidaritat mantenir el compromís amb aquests projectes, independentment del canvi de govern, ja que el Partit Popular va prometre el projecte de l'hospital i ara és el moment de complir perquè l'hospital puga obrir les seues portes en sis anys, en 2029". L'edil ha posat l'accent en la importància de la iniciativa per a millorar l'atenció sanitària a la província.

A més de la donació econòmica, Morella compta amb altres iniciatives de cooperació. La Creu Roja, Mans Unides i Càritas s'han compromès a col·laborar i han posat a disposició els seus recursos per a ajudar a les persones afectades. Aquests gestos solidaris demostren el compromís de la ciutat amb la causa humanitària i són un exemple de com la solidaritat esdevé una peça clau per a abordar situacions d'emergència.

El Consell de la Solidaritat de Morella és un organisme actiu que desenvolupa diferents accions per a ajudar a les persones vulnerables en tot el món. Anualment, destinen el 0,7% del pressupost municipal a projectes solidaris locals. A més, compta amb un fons d'emergències per a situacions imprevistes com aquesta o com l'anterior col·laboració amb l'ONG ACNUR per a ajudar les persones refugiades de Síria. Amb aquests esforços, Morella demostra el seu compromís amb la solidaritat internacional i la defensa dels drets de les persones més necessitades.

Te puede interesar
Lo más visto