Aquest divendres, el Teatre del Raval de Castelló serà l'escenari de la gala de premis del III Concurs 'Europa Transforma Castelló'

L'acte de gala de premis del III Concurs 'Europa Transforma Castelló' estarà presidit per l'alcaldessa del municipi, juntament amb altres representants de l'Ajuntament

General 10 de febrero de 2023 Redacció Redacció
31-01-23 Marco en la gala del II Europa Transforma Castelló (archivo)

El Teatre del Raval acollirà aquest divendres la gala de lliurament de premis de l'III Concurs 'Europa Transforma Castelló'. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, presidirà l'acte, que comptarà amb la presència destacada de la ministra d'Educació i Formació, Pilar Alegría. Aquest concurs és una iniciativa que involucra a estudiants i professors de centres educatius de Castelló de Segon de Batxillerat i Segon Cicle de Grau Superior de Formació Professional, amb l'objectiu de millorar el coneixement de la Unió Europea entre la joventut castellonenca.

L'alcaldessa ha destacat que aquesta iniciativa contribueix a fomentar la consciència ciutadana europea entre els estudiants i els involucra en la construcció del projecte europeu. A més, remarca que el concurs mostra l'impacte directe i positiu de la transformació de la ciutat a través dels fons europeus, impulsant projectes estratègics per valor de 75,6 milions d'euros que fan avançar Castelló com una ciutat més innovadora, sostenible, amable i inclusiva.

La ministra d'Educació i Formació mostra el seu suport a aquesta gala que premia la feina dels estudiants dels instituts de Castelló en favor del projecte europeu.

En aquesta edició, han participat quatre centres educatius: el Centre Mare Vedruna Sagrat Cor, l'IES Francesc Ribalta i l'IES Joan Baptista Porcar en la categoria de Batxillerat, i l'IES Francesc Ribalta i el Politècnic en la categoria de Formació Professional. Hi ha hagut la participació de 27 estudiants i 5 professors tutors.

Els guanyadors del concurs seran anunciat en l'esdeveniment que tindrà lloc el divendres 10 de febrer a les 17:00 hores al Teatre del Raval de Castelló. Els estudiants participants, acompanyats de professors, personal directiu i familiars, assistiran a l'acte. L'esdeveniment estarà obert a tota la ciutadania fins a completar l'aforament.

Els premis consisteixen en una escultura de l'artista Santiago Rebollida per a cada centre guanyador en cadascuna de les categories. A més, el grup guanyador i el seu tutor/a en cada categoria tindran l'oportunitat de realitzar un viatge d'estudis a Brussel·les durant quatre dies al mes de març, on podran conèixer de prop el funcionament de les institucions europees.

Te puede interesar
Lo más visto