Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

El Teatre del Raval acull aquest divendres la gala de premis del III Concurs ‘Europa Transforma Castelló’

L'acte estarà presidit per l'alcaldessa i comptarà amb la presència de la ministra d'Educació i Formació, Pilar Alegría

General 10/02/2023 Redacció Redacció
31-01-23 Marco en la gala del II Europa Transforma Castelló (archivo)

El Teatre del Raval acollirà aquest divendres la gala de lliurament de premis de l'III Concurs Europa Transforma Castelló, un acte que estarà presidit per l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i que comptarà amb l'assistència de la ministra d'Educació i Formació, Pilar Alegría. Aquest certamen és una iniciativa en la qual participa l'alumnat i professorat de centres educatius de Castelló, de Segon de Batxillerat i de Segon Cicle de Grau Superior de Formació Professional amb l'objectiu de millorar el coneixement de la Unió Europea entre la joventut de Castelló.

L'alcaldessa de Castelló ha explicat que aquesta iniciativa “contribueix a promoure la presa de consciència de la ciutadania europea entre els i les alumnes de la ciutat i els implica en la construcció del projecte europeu”. Marco ha destacat que, a través d’aquest certamen, es mostra també l'impacte directe i positiu de la transformació de la ciutat a través dels fons europeus. “Castelló s'està transformant de la mà d'Europa amb l'impuls de projectes estratègics per valor de 75,6 milions d'euros que ens permeten avançar en una ciutat més innovadora, sostenible, amable i inclusiva”, ha indicat.

Marco ha destacat el suport de la ministra d'Educació a una gala que premia el treball de l'estudiantat dels instituts de Castelló en favor del projecte europeu.

En aquesta edició han pres part quatre centres: el Centre Mare Vedruna Sagrat Cor, l'IES Francesc Ribalta i l'IES Joan Baptista Porcar en Batxillerat; i l'IES Francesc Ribalta i el Politècnic en Formació Professional. En total han participat 27 alumnes i alumnes i 5 professors i professores tutors.

Aquest divendres 10 de febrer es donaran a conéixer els grups guanyadors en un esdeveniment que tindrà lloc a les 17.00 hores en el Teatre del Raval de Castelló. A l'esdeveniment assistirà alumnat participant acompanyat de professorat, equip directiu i familiars. L'esdeveniment està obert a tota la ciutadania fins a completar aforament.

Els premis consisteixen en una escultura de l'artista Santiago Rebollida per a cada centre guanyador en cadascuna de les categories. A més d'un viatge d'estudi a Brussel·les de quatre dies de duració durant el mes de març al qual assistirà el grup guanyador i el seu tutor/a en cadascuna de les categories. En aquest desplaçament els guanyadors tindran la possibilitat de conéixer de primera mà el funcionament de les institucions europees.

Te puede interesar

WhatsApp Image 2023-05-09 at 12.32.46

El sector turístic rebrà una inversió significativa de més de 41,5 milions d'euros dels fons Next Generation EU.

Redacció
General 10/05/2023

La ratificació del Pla Territorial de Sostenibilitat Turística en Destí de la Comunitat Valenciana per part de la Comissió Sectorial de Turisme és una notícia destacada. En quant a la distribució dels fons Next Generation EU per províncies, Alacant rebrà una inversió de 16,5 milions d'euros, que serà destinada a la implementació de set Plans de Sostenibilitat Turística en Destí.

Lo más visto

Newsletter