El proper dissabte, Castelló acollirà el Mercat de la Terra, una iniciativa que posa de relleu els productes de proximitat i ecològics

Aquest mercat té com a objectiu promoure la venda directa de productes locals, fomentar l'agricultura sostenible i conscienciar sobre la importància de consumir aliments saludables i respectuosos amb el medi ambient

General 16 de febrero de 2023 Redacció Redacció
08-10-2022 xarxa

Aquest dissabte 18 de febrer, Castelló acollirà el Mercat de la Terra, un espai dedicat a productes de proximitat, ecològics i artesanals de les comarques de Castelló. Aquesta iniciativa forma part de les jornades Rebrots d'Arrel, organitzades per l'associació Connecta Natura amb el suport de la Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló. El mercat tindrà lloc a la plaça Hort dels Corders, de 10:30 a 14:00 i de 16:00 a 20:30 hores.

Amb aquesta activitat, es busca promoure el consum de productes locals, de temporada i sostenibles, i fomentar la sobirania alimentària. El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, destaca la importància d'impulsar una producció agroecològica respectuosa amb el medi ambient per a reactivar el sector primari i fomentar hàbits de consum més sostenibles i saludables entre la ciutadania.

El Mercat de la Terra, organitzat per Terrenae, oferirà una gran varietat de productes de ramaders i agricultors de diferents municipis de la província de Castelló. Entre els expositors es troben Malaerba, Formatgeria La Planeta, D'Armela, La Somniada, Varona La Vella, la Caseta d'Espadà i Pobill Ecològic, entre altres.

A més de la oferta de productes, el mercat també inclourà activitats de joc i aprenentatge per als més petits, amb l'objectiu de divertir-los i alhora familiaritzar-los amb l'agroecologia i les varietats tradicionals.

Durant les jornades de Rebrots d'Arrel, que se celebraran divendres 17 i dissabte 18 al Menador, hi haurà un programa intens amb ponències, taules rodones i tallers a càrrec de representants d'associacions, projectes i iniciatives nacionals i internacionals. Aquest esdeveniment comptarà amb la participació de la Xarxa Estatal de Llavors, la Sociedade Agrícola do Freixo do Meio (Portugal) i el James Hutton Institute (Escòcia), entre altres.

L'objectiu principal de les jornades és recuperar el llegat de les varietats tradicionals i aplicar-hi els coneixements i recursos tècnics actuals per a millorar la seva productivitat i promoure models de cultiu més sostenibles i justos, gràcies a la seva rusticitat i identitat local.

Les jornades finalitzaran dissabte a la vesprada amb una celebració en forma de bingo musical, que promet ser un moment d'alegria i diversió per a tots els assistents.

Te puede interesar
Lo más visto