L'Ajuntament de Castelló ha erigit un memorial en el cementeri municipal per a dignificar l'obra i la figura de Concha Alós

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha posat en valor l'espai dedicat a retre homenatge i reconeixement a la trajectòria personal i literària de l'escriptora Concha Alós

General 24 de febrero de 2023 Redacció Redacció
24-02-23 Marco en la entrega de los restos de la escritora Concha Alós en el memorial en su honor 2

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha assistit avui a la inhumació de les restes de l'escriptora Concha Alós en el memorial erigit en el seu honor en el cementeri de San José. A l'acte també han estat presents familiars de l'autora, així com especialistes en la seua obra. Aquest acte forma part del reconeixement públic i l'homenatge que l'Ajuntament i la ciutat de Castelló estan fent per a dignificar i posar en valor la figura i el treball de l'escriptora, que va ser injustament oblidada durant dècades.

L'alcaldessa ha destacat la importància d'aquest espai en el cementeri de Castelló perquè els veïns i visitants puguin recordar la trajectòria personal i literària de Concha Alós. També ha ressaltat que aquest acte és una manera de reafirmar el llaç entre la ciutat i l'escriptora, i de reivindicar la seua obra que va abordar temes tabú durant la dictadura franquista.

La sepultura on descansen les restes d'Alós és una obra d'art en pedra, amb llibres tallats per l'escultor Juan Cabeza, que representen les obres que van marcar la trajectòria de l'escriptora. A més, s'ha col·locat una placa amb un fragment de la seua novel·la "El caballo rojo", que retrata les vivències familiars durant la guerra civil espanyola. L'Ajuntament també té previst crear un itinerari específic a l'interior del cementeri dedicat a l'obra i la figura literària de Concha Alós.

Aquest acte al cementeri és part d'una sèrie d'accions impulsades per l'Ajuntament de Castelló per a rendir tribut i dignificar la figura de Concha Alós. A més, aquesta vesprada tindrà lloc una trobada i conferències amb especialistes en l'obra de l'autora a la Casa dels Caragols, com a part del programa d'activitats organitzades per l'Ajuntament en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló, que es desenvoluparà fins al 3 de març amb l'exposició "L'escriptora de Castelló".

Te puede interesar
Lo más visto