L'Ajuntament de Castelló ha anunciat l'obertura de processos de consulta pública per a la elaboració de les noves ordenances del banc de terres i dels horts urbans

Les persones i organitzacions interessades en les noves ordenances del banc de terres i dels horts urbans de Castelló tenen fins al 20 de març per a presentar les seues propostes i suggeriments

Política 27 de febrero de 2023 Redacció Redacció
02-04-2022 cinturó verd

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha obert un procés de consulta pública per a dissenyar les noves ordenances municipals del banc de terres i dels horts urbans. A través d'aquesta iniciativa, es busca recaptar les propostes i suggeriments de la ciutadania i dels sectors implicats per a millorar aquestes normatives i potenciar el sector primari i els horts urbans com a espais de dinamització comunitària i aprenentatge d'hàbits saludables.

La consulta pública estarà oberta durant 15 dies des de la publicació en el Butlletí Oficial de la Província, fins al 20 de març. Les persones interessades poden participar a través del web de l'Ajuntament de Castelló, en l'apartat de normativa municipal.

En el cas de l'ordenança del banc de terres, es recaptarà l'opinió d'agricultors, guanyadors, propietaris de finques rústiques, associacions del sector primari, comunitats de regants i associacions de veïns. L'objectiu és establir condicions clares per als arrendaments, cessions o acords de custòdia entre propietaris de terres en desús i nous productors per a mitigar l'abandó de camps i preservar el sòl agrari.

Quant a l'ordenança dels horts urbans, es busca unificar el seu funcionament i organització, establint un procediment comú per a l'ús per part dels veïns i grups socials. Els objectius inclouen fomentar la participació ciutadana, oferir un espai d'oci i creativitat amb el cultiu de productes agrícoles, impulsar l'educació ambiental a través de la producció hortícola, i protegir i difondre el patrimoni agrícola.

Amb aquesta consulta pública, l'Ajuntament de Castelló busca la participació activa i la col·laboració de la ciutadania per a desenvolupar normatives més ajustades a les necessitats i interessos de la comunitat local en relació amb el banc de terres i els horts urbans.

Te puede interesar
Lo más visto