L'organització "Tu també comptes" ha llançat una campanya per animar als ciutadans de Castelló a donar sang els dies 2 i 3 de març

La jornada de donació de sang estarà oberta de 16:30h a 20:30h a la Plaça de les Aules

General 02/03/2023 Redacció Redacció
cartel-dona-sangre-val

L'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha presentat aquest matí el projecte Onda Bonica en la Mostra Internacional de Ceràmica CEVISAMA, com a model d'èxit de regeneració urbana i embelliment d'entorns degradats. Onda Bonica té l'objectiu d'usar la ceràmica feta en empreses ondenses per a condicionar diversos punts de la ciutat i convertir-la “en el major museu ceràmic a l'aire lliure”.

Ballester ha recordat la presentació del pla fa tres anys i ha fet balanç: “tornem per a presentar les més de 30 actuacions amb un inversió de més d'un milió d'euros”. La primera edil ha destacat que totes elles estan fetes amb producte ondense i executades per empreses de la ciutat, ja que “la ceràmica és el nostre senyal d'identitat, tenim el millor talent, els millors productes i la millor qualitat”, ha destacat.

Entre les nombroses actuacions d'Onda Bonica destaca el gran mural fet amb trencadís en el túnel d'entrada al municipi, que ha transformat completament l'arribada amb cotxe a Onda. La ceràmica usada en aquesta acció va ser donada per Pamesa i els dissenys realitzats pels usuaris del Centre Ocupacional El Vaig moldre. També destaquen les escales dels carrers Doctor Gómez Ferrer i Túria, el mural de la Font de la Força, la plaça Cervantes, la plaça Miguel Hernández o la Serratella.

L'alcaldessa ha aprofitat l'ocasió per a reivindicar “que la ceràmica de Castelló té un gran futur per davant. Perquè tenim els millors productes, tot el talent i l'inconformisme per continuar millorant, per continuar liderant la innovació que ens ha fet grans”.

Visita a empreses

L'equip de govern continua amb la seua ronda de visites a empreses ondenses per a exposar-los el seu pla d'acció Onda Logistic, centrat en la millora dels polígons, serveis personalitzats, incentius fiscals de fins al 95%, l'oficina d'acceleració empresarial per a agilitzar els tràmits o el pla d'ajudes per a la contractació de fins a 4.000 euros.

"Tu també comptes" és una iniciativa conjunta del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, Creu Roja de Castelló, bombers de la Diputació de Castelló i l'Àrea de Seguretat Pública i Emergències Municipal de l'Ajuntament de Castelló. Aquest esdeveniment de donació de sang se celebra els dies 2 i 3 de març a la Plaça de les Aules de Castelló. L'objectiu de la campanya és implicar a tota la ciutadania en la donació de sang i conscienciar sobre la importància d'aquest acte solidari.

La jornada estarà oberta de 16:30h a 20:30h i està dirigida a totes les persones que desitgen donar sang, així com a un públic familiar que vulgui informar-se sobre aquest tema en companyia dels més petits. El lema de la campanya, "Tu també comptes", posa de manifest que la col·laboració de la ciutadania és fonamental per a la donació de sang i que cada persona pot fer una diferència en la cadena d'ajuda.

Durant aquesta jornada, el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana tindrà disponibles dos equips mòbils de donació amb personal sanitari i tot el material necessari per a realitzar les donacions in situ. Creu Roja estarà present amb el seu voluntariat per a proporcionar informació sobre la donació de sang i atendre les consultes dels assistents. També comptaran amb una ambulància preventiva en cas de necessitat. Per la seua banda, els bombers de la Diputació de Castelló i l'Àrea de Seguretat Pública i Emergències Municipal de l'Ajuntament de Castelló mostraran els seus vehicles i recursos, acostant aquests cossos d'emergència a la ciutadania.

Recordem que per a donar sang, és necessari complir amb uns requisits mínims, com tindre més de 18 anys, pesar més de 50 quilos, no estar en dejú i gaudir d'un bon estat de salut. El personal present a la Plaça de les Aules estarà disponible per a resoldre qualsevol dubte o consulta i informar sobre les opcions de donació en altres dates a l'any. L'objectiu de la campanya és aconseguir 200 donacions en els dos dies de l'esdeveniment i continuar sumant donacions per a salvar vides.

Te puede interesar
Lo más visto