L'inici de les Falles del 50 aniversari ve marcat pel muntatge dels casals, un dels moments més emblemàtics i esperats de la festa

El casal de la Falla Els Cremats es mantindrà finalment en la seua ubicació habitual, al carrer del Pintor Sorolla. Això significa que la zona blava adjunta quedarà inhabilitada fins al 20 de març

General 07 de marzo de 2023 Redacció Redacció
rp_falles

Les Falles 2023 ja s'acosten a Benicarló, i una de les primeres senyals és el muntatge dels casals. Així ho han explicat el regidor de Policia i Governació, Ilde Añó, i el cap de la Policia Local, Víctor Cheto, que han anunciat que ja han començat les restriccions de trànsit en algunes zones de la ciutat i els canvis de direcció als carrers habituals.

Pel que fa als canvis de direcció, el carrer Pérez Pina passarà a ser de doble sentit de circulació, com cada any, i a la sortida del carrer Cabanes, l'obligació de girar a l'esquerra es canviarà per l'obligació de girar a la dreta, pel carrer Mossén Lajunta.

Al carrer dels Germans de les Escoles Cristianes, estarà prohibit estacionar als dos costats i només es podrà accedir per als passos de vianants.

Un any més, la zona blava estarà inhabilitada fins al 20 de març, i el 15 de març no hi haurà Mercat del Dimecres de Fruita i Verdura. Pel que fa al Mercat del Dimecres de la roba, estarà fora de servei el 8 i el 15 de març.

El recorregut de l'autobús interurbà no patirà cap modificació, ja que ja circula per l'avinguda del Maestrat.

El regidor Ilde Añó ha assenyalat que "com cada any, hem intentat causar el menor trastorn possible, tant per al trànsit com per als ciutadans" i ha destacat que "finalment, en acord amb l'empresa constructora de les obres de l'Eix Cívic, hem acordat mantenir el casal de la Falla Els Cremats al carrer Pintor Sorolla, de manera que els vehicles d'emergència puguen accedir per un dels trams de Ferreres Bretó i, a més, no hem de tancar el carrer Jacinto de Benavente, que suposava un obstacle important pel trànsit".

Sobre la convivència amb la festa, el regidor ha reconegut que "som conscients que durant aquests dies hem de conviure els fallers i els no fallers, i tots hem de tenir paciència, però hem de pensar que les Falles són una font d'ingressos molt important per a Benicarló". "Les Falles - ha afegit - transformen la ciutat, creen riquesa i omplen els nostres carrers de veïns i visitants".

Per la seua banda, el cap de la Policia Local, Víctor Cheto, ha recordat la necessitat de complir les normes relacionades amb l'ús d'artefactes pirotècnics i ha fet una crida a la tolerància i a la calma, "especialment per als conductors". El cap de la Policia ha afegit que "des d'aquest passat cap de setmana, s'estan intensificant els controls d'alcoholè

Te puede interesar
Lo más visto