Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L'Hospital General de Castelló rep la primera de les dues noves ressonàncies magnètiques

És un dels 29 equips que s'estan instal·lant en la Comunitat Valenciana a partir del programa europeu INVEAT

Sanitat 24/03/2023 Redacció Redacció
WhatsApp Image 2023-03-18 at 10.48.03

L'Hospital General de Castelló ha rebut hui la primera de les dues noves ressonàncies magnètiques que s'instal·laran en el Servei de Radiodiagnòstic i que tenen com a objectiu dotar al centre amb equipament d'última tecnologia.

La instal·lació d'aquest equip ha precisat l'execució d'una sèrie d'obres d'adequació de la planta soterrani de l'Hospital General en la qual se situen les sales de ressonància magnètica. A més, a causa de les dimensions dels imants, ha sigut necessari realitzar un forat amb l'exterior del centre per a permetre la descàrrega del nou equip i l'extracció de l'antic.

La nova ressonància magnètica ha sigut adquirida per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a través del Pla d'Alta Tecnologia del Sistema Nacional de Salut (Inveat) i del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea-Next Generation EU i forma part d'un total de 29 equips valorats en quasi 23 milions d'euros
 
L'avanç tecnològic d'aquest nou equipament reforçarà la capacitat diagnòstica del Servei de Radiodiagnòstic de l'Hospital, la qual cosa beneficiarà en el temps de diagnòstic i per tant, en l'inici del tractament adequat. 

Segona ressonància magnètica

L'Hospital ha realitzat una planificació dels treballs d'instal·lació dels nous equips de manera que sempre es mantinga una de les dues ressonàncies amb les quals compta el centre en funcionament. Així, una vegada finalitzats els treballs de muntatge d'aquesta nova ressonància, es procedirà a la substitució del segon equip, de característiques similars.

Te puede interesar

Onda_ Ayuntamiento

L'Ajuntament d'Onda ha ofert a la Generalitat un habitatge digne per als tècnics d'emergències sanitàries que estan de guàrdia.

Redacció
Sanitat 09/05/2023

La nova seu proposada per l'Ajuntament d'Onda, al costat del Casal Jove, també podria acollir la SAMU (Servei d'Atenció Mèdica Urgent) 24 hores, segons la sol·licitud del govern municipal. Aquesta proposta té com a objectiu proporcionar instal·lacions òptimes per als professionals de l'emergència sanitària i garantir que puguin brindar el millor servei possible a la comunitat.

Lo más visto

Newsletter