L'Hospital General de Castelló ha rebut la primera de les dues noves ressonàncies magnètiques que s'han adquirit per millorar els serveis de diagnòstic i tractament als pacients

L'Hospital General de Castelló ha rebut una de les 29 noves ressonàncies magnètiques que s'estan instal·lant en la Comunitat Valenciana com a part del programa europeu INVEAT (Inversió Estratègica en Tecnologia Sanitària)

Sanitat 24 de marzo de 2023 Redacció Redacció
WhatsApp Image 2023-03-18 at 10.48.03

L'Hospital General de Castelló ha rebut avui la primera de les dues noves ressonàncies magnètiques que s'instal·laran al Servei de Radiodiagnòstic. Aquesta adquisició forma part del Pla d'Alta Tecnologia del Sistema Nacional de Salut (INVEAT) i del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea-Next Generation EU.

Per a permetre la instal·lació de l'equipament, s'han realitzat obres d'adequació a la planta soterrani de l'hospital, on s'ubicaran les sales de ressonància magnètica. També ha sigut necessari crear una connexió exterior per a la descàrrega del nou equip i l'extracció del vell, a causa de les dimensions dels imants.

Aquesta nova ressonància magnètica millorarà la capacitat diagnòstica del Servei de Radiodiagnòstic de l'hospital, reduint els temps d'espera per al diagnòstic i facilitant l'inici del tractament adequat. L'Hospital General de Castelló ha planificat els treballs d'instal·lació de manera que sempre hi haja una ressonància en funcionament durant el procés, i un cop finalitzada la instal·lació de la primera, es procedirà a la substitució de la segona ressonància, que té característiques similars.

Aquesta inversió en tecnologia sanitària permetrà oferir una millor assistència als pacients i reforçarà les capacitats diagnòstiques de l'hospital.

Te puede interesar
Lo más visto