L'Ajuntament de Vila-real ha aprovat un pressupost municipal per a l'any en curs amb una dotació econòmica de 53,5 milions d'euro

El pressupost de 53,5 milions d'euros de l'Ajuntament de Vila-real servirà per finançar les diferents àrees i serveis municipals, com l'educació, la cultura, l'esport, l'urbanisme, els serveis socials, entre d'altres

Política 20 de marzo de 2023 Redacció Redacció
Ple pressupost

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat el pressupost de 2023, que ascendeix a 53.515.000 euros. Aquest pressupost té com a eixos centrals el reforç dels serveis públics, l'ajuda a les persones i la reducció de l'endeutament per a fer front a l'arribada de fons europeus. El govern local, format per PSPV i Unides Podem, ha defensat aquests comptes, que compta amb l'informe favorable de la Intervenció municipal i manté l'aposta per l'aliança social amb 3,5 milions d'euros en convenis amb entitats locals.

El regidor d'Hisenda, Xus Madrigal, ha destacat que aquest pressupost és el millor possible en un moment de dificultats com l'actual, amb la crisi econòmica, l'escalada de preus i l'impacte de la pandèmia. Les prioritats del pressupost són garantir els serveis públics, amb un augment de gairebé 3 milions d'euros per a contractes com la gestió dels residus i el manteniment de col·legis, i l'ajuda a les persones, amb 3,5 milions d'euros en convenis perquè les associacions i entitats decideixin com gastar els diners dels seus impostos.

Malgrat les dificultats econòmiques, s'ha buscat reduir l'endeutament generat per l'anterior govern del PP, que ara es situa en un 53%. Això permetrà a l'Ajuntament fer front a les despeses amb recursos ordinaris i no amb préstecs. A més, s'ha aprovat la plantilla pressupostària de 2023, que inclou 13 noves places que reforçaran la seguretat jurídica i tècnica de departaments essencials com els Serveis Socials. També es mantenen els programes temporals i s'implanta un nou programa amb dos tècnics en recursos humans per a dur a terme el procés d'estabilització de la plantilla.

Aquest pressupost està enfocat cap al futur de Vila-real, basat en l'Agenda Urbana aprovada amb consens, per construir una ciutat solidària, inclusiva, d'oportunitats, sostenible i innovadora. Els comptes han estat aprovats pel govern local amb els vots favorables i han rebut el rebuig de l'oposició en el Ple de l'Ajuntament.

Te puede interesar
Lo más visto