Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La Diputació de Castelló activa ‘Castells de Castelló’ a través d'una web i una aplicació amb àmplia informació de 39 fortaleses de la província

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, assenyala que l'objectiu és posar en valor els castells existents en el territori

Cultura 02/04/2023 Redacció Redacció
4032-3024-max

La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha presentat hui el projecte ‘Castells de Castelló’, una iniciativa amb la qual es pretén posar en valor els castells de la província a través d'una web -castellsdecastello.dipcas.es- i una aplicació per a dispositius mòbils. El web ja està operatiu i l'aplicació ho estarà en el termini d'aproximadament un mes. El projecte l'ha desenvolupat l'empresa Amazing up, els representants de la qual Juanjo Ortiz i Javier Zapata han acompanyat a Sanz per a donar a conéixer els detalls del projecte.

L'objectiu és que en una primera fase amb un simple clic es puga trobar tot tipus d'informació sobre el patrimoni, història, particularitats i personatges relacionats de 39 castells situats en el territori de la província de Castelló.

Es tracta d'informació aportada per la pròpia Diputació i els ajuntaments, que es complementa amb fotos, vídeos, rutes predefinides i altres dades d'interés. Entre ells, l'estat de conservació, com arribar, si existeix zona d'aparcament o si resulta accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

Morella i Alcalà de Xivert

A més, s'incorporen dos miradors virtuals de Morella i Alcalà de Xivert, des dels quals es poden apreciar els llocs més destacats de totes dues localitats.

Per una altra banda, s'han editat fullets i guies en paper en anglés, francés, alemany, valencià i castellà.

La diputada Sanz ha explicat que l'àrea de Cultura ha impulsat aquest projecte «perquè les comarques de Castelló, per la seua importància estratègica, estan repletes de castells tant en la costa com a l'interior», afegint que és un territori pel qual «al llarg dels segles han passat diferents cultures que han deixat la seua empremta en l'arquitectura dels pobles».

I perquè «la Diputació de Castelló gestiona el Castell de Peníscola, que és el monument més visitat de la Comunitat Valenciana, ja que rep cada any a al voltant de 300.000 persones.

Te puede interesar

230425_PRE_Foto1_cesion_Palau

Ximo Puig afirma que la recuperació de la titularitat del Palau de la Generalitat constitueix un "acte de justícia" per al conjunt del patrimoni valencià

Redacció
Política 25/04/2023

- El president de la Generalitat i el president de la Diputació de València han rubricat aquest dimarts l'acord pel qual la Generalitat es converteix en la titular de l'edifici sede de l'autogovern - El responsable del Govern valencià destaca que el Consell assumeix la propietat del Palau de la Generalitat de mans de la Diputació de València "des de la cooperació i el bon veïnatge" - La signatura de l'acord, que s'ha realitzat coincidint amb el dia que es recorda la pèrdua dels furs en la Batalla d'Almansa, permet culminar un llarg procés iniciat fa 40 anys

Presentacio_logo_papa_luna_1

Peníscola posa imatge a l'Any Papa Luna

Redacció
Cultura 29/03/2023

El consistori ha creat un logotip que ha integrat en la seua imatge corporativa i projectarà en cadascuna de les seues comunicacions institucionals per a testificar el seu compromís amb la divulgació de la seua condició de Ciutat Pontifícia

Lo más visto

Newsletter