La Diputació de Castelló ha posat en marxa el projecte 'Castells de Castelló', una iniciativa que ofereix una àmplia informació sobre 39 fortaleses de la província de Castelló

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, destaca que l'objectiu principal de 'Castells de Castelló' és posar en valor els castells existents en el territori de la província. Aquest projecte té com a finalitat donar a conèixer el patrimoni històric i cultural que representen aquests castells

Cultura 02 de abril de 2023 Redacció Redacció
4032-3024-max

La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha presentat avui el projecte 'Castells de Castelló', una iniciativa que té com a objectiu posar en valor els castells de la província mitjançant una pàgina web (castellsdecastello.dipcas.es) i una aplicació per a dispositius mòbils. La pàgina web ja està en funcionament i es preveu que l'aplicació ho estiga en un termini d'aproximadament un mes. El projecte ha sigut desenvolupat per l'empresa Amazing Up, amb la participació dels seus representants Juanjo Ortiz i Javier Zapata, que han acompanyat a Sanz per a donar a conéixer els detalls del projecte.

En una primera fase, aquesta iniciativa proporcionarà informació detallada sobre el patrimoni, la història, les característiques i els personatges relacionats amb 39 castells situats en el territori de la província de Castelló. Aquesta informació serà proporcionada per la mateixa Diputació i pels ajuntaments, i es complementarà amb fotografies, vídeos, rutes predefinides i altres dades d'interès. S'inclouran aspectes com l'estat de conservació dels castells, com arribar-hi, si hi ha aparcament disponible i si són accessibles per a persones amb mobilitat reduïda.

A més, s'incorporaran dos miradors virtuals de Morella i Alcalà de Xivert, des dels quals es podrà gaudir de les vistes dels llocs més destacats d'aquestes dues localitats. També s'han editat fullets i guies en paper en diversos idiomes, com ara anglès, francès, alemany, valencià i castellà.

La diputada Sanz ha destacat que aquest projecte ha sigut impulsat per l'àrea de Cultura de la Diputació amb l'objectiu de destacar la importància dels castells a les comarques de Castelló, tant a la costa com a l'interior. Ha assenyalat que aquest territori ha acollit diferents cultures al llarg dels segles, i això ha deixat la seua empremta en l'arquitectura dels pobles. A més, ha remarcat que la Diputació de Castelló gestiona el Castell de Peníscola, que és el monument més visitat de la Comunitat Valenciana, amb aproximadament 300.000 visitants anuals.

Te puede interesar
Lo más visto