L'Ajuntament de Vila-real ha posat en marxa un pla de xoc per a ampliar la capacitat del Cementeri Municipal mitjançant l'habilitació de més de 120 nínxols

Aquesta acció s'ha realitzat per donar resposta a la manca d'espai existent en el recinte i garantir que hi haja prou llocs de sepultura per als ciutadans de Vila-real

General 11 de abril de 2023 Redacció Redacció
cementeri nínxols nous

L'Ajuntament de Vila-real, seguint la planificació anunciada per l'alcalde José Benlloch, ha completat la prolongació d'una illa de nínxols al Cementeri Municipal. Aquesta ampliació ha inclòs la construcció de 48 nous nínxols, a més de la rehabilitació de sepultures antigues en diferents zones del recinte, arribant a un total d'aproximadament 120 unitats, assegurant així la disponibilitat d'espai per a les inhumacions.

El regidor de Serveis Públics, Xus Madrigal, ha destacat la importància d'aquests treballs per a allargar la vida útil del Cementeri Municipal i ha subratllat que, malgrat les dificultats econòmiques de l'Ajuntament, s'han realitzat tots els esforços possibles per a mantenir aquest espai. La construcció dels 48 nous nínxols, duta a terme per l'empresa local Urvisa, ha suposat una inversió de 48.236 euros, i s'ha completat amb les tasques de rehabilitació de sepultures antigues. Dels 48 nous nínxols, 22 ja estan ocupats i es treballa en futures ampliacions.

En el pressupost municipal d'enguany, s'ha previst una nova fase d'aquest pla d'ampliació, amb un cost de 153.857 euros. L'edil també ha destacat que es realitzarà un canvi de finançament per a les inversions municipals, amb l'objectiu de reduir l'endeutament. A través d'aquest canvi, es preveu que el deute municipal es redueixi per sota del 52% a finals d'any, en comparació amb el 73% que es va heretar.

D'altra banda, el regidor de Serveis Públics ha informat que gràcies al procés de reversió de nínxols caducats, l'Ajuntament disposa ara de 338 unitats que s'aniran habilitant progressivament per a inhumacions. Això permetrà donar resposta a les necessitats d'espai i garantir la vida útil del Cementeri Municipal durant els pròxims anys.

Te puede interesar
Lo más visto