L'Ajuntament de Vila-real ha pres mesures per desbloquejar el desenvolupament del nou barri dels Sants Evangelistes

Aquest projecte té com a objectiu principal la creació d'habitatge de lloguer destinat a persones majors i joves menors de 25 anys

General 13 de abril de 2023 Redacció Redacció
nou barri evangelistes pla

L'Ajuntament de Vila-real ha aprovat en Junta de Govern Local l'exposició pública de la retaxació de càrregues i les modificacions introduïdes en el projecte d'urbanització del barri dels Sants Evangelistes. Aquest projecte, heretat amb deficiències per l'actual govern, permetrà generar habitatge de lloguer per a persones majors i joves menors de 25 anys.

Gràcies a les gestions de l'equip de govern, en breu les parcel·les estaran a punt per a l'edificació i la ciutat comptarà amb importants dotacions públiques, com un solar per a la construcció d'habitatge d'ús assistencial en règim de lloguer per a persones majors i joves, amb la possibilitat de construir prop de 300 habitatges. A més, el programa inclou un solar per a un centre educatiu, una parcel·la d'ús públic, una zona verda i una zona d'aparcament, així com altres parcel·les destinades a ús residencial.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, destaca que aquesta nova zona residencial es convertirà en un nou barri, amb capacitat per a al voltant de 1.000 habitatges i prop de 3.000 habitants. A més, ressalta que és la primera vegada que el municipi compta amb sòl públic destinat a l'habitatge de lloguer per a facilitar l'accés a una llar a col·lectius com les persones majors i els joves menors de 25 anys, creant així un barri intergeneracional.

Benlloch posa l'èmfasi en les cinc dotacions públiques que s'obtindran amb el desenvolupament d'aquest projecte urbanístic, com l'espai per a l'habitatge de lloguer, un nou centre educatiu, una àrea d'ús públic, una zona verda i una zona d'aparcament.

Cal destacar que l'Ajuntament ha hagut de superar diverses dificultats durant el procés, com els canvis en la propietat del sòl, que ara està en mans de la Sareb, i la falta d'infraestructures de subministrament elèctric. No obstant això, s'està realitzant una inversió de 2,2 milions d'euros per a connectar el barri amb la subestació elèctrica de Betxí, i es preveu que en uns tres mesos les parcel·les estiguin totalment preparades amb les infraestructures necessàries per a la construcció d'habitatges i el desenvolupament de les dotacions corresponents.

Te puede interesar
Lo más visto