Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Vila-real desbloqueja el nou barri dels Sants Evangelistes que permetrà generar habitatge de lloguer per a persones majors i joves de menys de 25 anys

El nou barri dels Sants Evangelistes ja té via lliure per al seu desenvolupament en l'antic PAI Alaplana després d'anys de gestions i reajustaments per a poder desbloquejar l'edificació d'habitatges i altres dotacions en aquest programa urbanístic residencial

General 13/04/2023 Redacció Redacció
nou barri evangelistes pla

La Junta de Govern Local ha aprovat aquesta setmana l'exposició al públic la retaxació de càrregues i les modificacions introduïdes en el projecte d'urbanització, aprovat en 2009 i que l'actual govern va heretar amb importants deficiències tant en la gestió urbanística com en les infraestructures de subministrament elèctric (ara solucionades). Gràcies a les gestions de l'equip de govern, en breu les parcel·les tindran llum verda per a poder edificar-se i la ciutat obtindrà, entre altres dotacions públiques, un solar per a la construcció d'habitatge d'ús assistencial en règim de lloguer per a persones majors i joves de menys de 25 anys en la qual es podran edificar prop de 300 habitatges. A més, el programa també reserva un solar educatiu, una parcel·la de més de 1.000 metres quadrats per a ús públic, zona verda i zona d'aparcament, així com altres parcel·les d'ús residencial. 

L'alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha subratllat que amb l'aprovació en Junta de Govern “recollim els fruits d'anys de treball i esforç per a solucionar un altre empastre del PP, un PAI en un antic sòl industrial, que hem hagut de gestionar per a adaptar a la normativa i dotar d'infraestructures perquè finalment les parcel·les puguen edificar-se". Benlloch assenyala que aquesta nova zona residencial està cridada a ser un nou barri, el nou barri dels Sants Evangelistes, ja que es podran edificar fins a un miler d'habitatges. “Estem davant una nova zona d'expansió de la ciutat, a l'entorn del Centre de Tecnificació Esportiva i el Centre de Congressos, Fires i Trobades, amb potencial per a al voltant de 3.000 habitants, que sobretot per primera vegada ens proporciona sòl públic per a fomentar l'habitatge de lloguer destinada a facilitar l'accés a una llar a col·lectius com les persones majors i els joves menors de 25 anys, creant així a més un barri intergeneracional”, indica l'alcalde. 

Benlloch posa el focus en les cinc dotacions públiques que s'obtindran amb el desenvolupament d'aquest PAI, gràcies al treball realitzat aquests anys. Així, d'una banda s'obtindrà la parcel·la de 2.400 metres quadrats per a l'habitatge de lloguer; un solar de 5.500 metres quadrats per a un nou centre educatiu; una parcel·la de 1.028 metres quadrats per a usos públics; una zona verda i una zona d'aparcament. 

D'altra banda, el primer edil ha recordat la complexitat de les gestions que ha hagut de realitzar el consistori en els últims anys, entre les quals destaca l'aprovació d'un primer modificat o la reparcel·lació. Aquestes dificultats s'uneixen als canvis en la propietat del sòl que en aquests moments està en mans de la Sareb (Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària). Precisament una de les principals deficiències que presentava aquest PAI era la falta d'infraestructures de subministrament elèctric, que suposen un increment en el cost del programa de 2,2 milions d'euros, que assumeix la Sareb com a propietària del sòl. Aquesta inversió correspon a la connexió amb la subestació elèctrica de Betxí. Aquests treballs ja estan en fase d'execució i està previst que en el termini d'uns tres mesos les parcel·les puguen comptar ja amb totes les infraestructures necessàries per a construir habitatges i desenvolupar les dotacions corresponents.

Te puede interesar

sectorial persones

L'alcalde José Benlloch ha expressat el seu compromís en donar veu i protagonisme a les entitats socials de Vila-real per a continuar impulsant una transformació de la ciutat centrada en el benestar.

Redacció
Política 03/05/2023

Durant la jornada, que ha comptat amb la participació del diputat autonòmic Carlos Laguna, l'alcalde José Benlloch ha presentat a les entitats socials a Toni Marín. Toni Marín és un especialista en polítiques de benestar social i formarà part de l'equip de Benlloch per a la pròxima legislatura com a candidat en el número 7 de la candidatura.

Lo más visto

Newsletter