L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA) ha realitzat una crida a passar de les anàlisis i diagnòstics a l'acció per a fer front a la greu sequera que està afectant el sector agrícola

En el marc de la Mesa de la Sequera, tant l'Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA) Nacional com l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA) han sol·licitat una sèrie de mesures per a fer front a la greu situació de sequera que afecta el sector agrícola

General 19 de abril de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
sequia190423

L'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-ASAJA) està exigint a les administracions que passen de les diagnosi a l'acció per a fer front a les greus pèrdues de collites i els elevats sobrecostos que està provocant la manca de precipitacions en el camp valencià. L'organització agrària demana mesures concretes i immediates, incloent ajudes directes, mesures fiscals i línies preferents de finançament per als agricultors i ramaders afectats.

A més, AVA-ASAJA sol·licita una millora i agilitat en les assegurances agràries per a proporcionar indemnitzacions proporcionals als danys patits. També demanen un Pacte d'Estat de l'Aigua que incloga més infraestructures d'emmagatzematge i distribució hídrica per a garantir un subministrament adequat. L'objectiu d'aquestes mesures és evitar l'abandó d'explotacions agràries, el deteriorament dels terrenys agrícoles i l'augment dels preus dels aliments per als consumidors.

Malgrat que la Comunitat Valenciana té més reserves d'aigua en els embassaments en comparació amb altres regions espanyoles, l'escassetat de pluges en els últims mesos ja està tenint efectes negatius en l'agricultura i la ramaderia valencianes. Els cereals, com el blat i l'ordi, estan patint greus pèrdues de collites i alguns cultius, com la vinya i l'ametler, també estan sent afectats. A més, els ramaders han de recórrer a transportar aigua fins a les seves granges i comprar pinsos a preus elevats a causa de la manca de pastures.

En el regadiu, els agricultors estan enfrontant-se a sobrecostos en energia i mà d'obra per a dur a terme les tasques de cultiu. Els elevats preus de l'electricitat i les restriccions en l'ús del gas estan afectant els agricultors de cítrics, caquis, fruites d'os i hortalisses, augmentant considerablement les seves factures energètiques.

En resum, AVA-ASAJA està pressionant perquè es prenguen mesures concretes per a mitigar els impactes de la sequera en el sector agrícola valencià i per a garantir la sostenibilitat del camp.

Te puede interesar
Lo más visto