La Jornada d'Innovació del Departament de Salut de Castelló ha posat èmfasi en els reptes i les oportunitats que ofereix la Intel·ligència Artificial (IA) en l'àmbit de l'atenció sanitària

Més de 70 professionals de la salut es van reunir a PortCastelló en una trobada dedicada a l'intercanvi de coneixements i experiències en l'àmbit de la salut. Aquest esdeveniment va tenir lloc amb l'objectiu de fomentar la col·laboració i la coordinació entre els diferents actors del sector sanitari

Sanitat 21 de abril de 2023 Redacció Redacció
IMG-20230421-WA0003

El Departament de Salut de Castelló i l'Autoritat Portuària de Castelló han organitzat la I Jornada d'Investigació i Innovació en Ciències de la Salut, que ha reunit més de 70 professionals sanitaris per a compartir i presentar projectes que estan contribuint al progrés de l'atenció sanitària.

Una de les ponències principals s'ha centrat en el paper de la Intel·ligència Artificial (IA) com a resposta a l'augment de la demanda assistencial de la societat. Es va destacar com les millors eines proporcionades per la IA poden permetre als pacients prendre decisions més informades sobre la seua salut. S'ha subratllat la importància de la formació per a integrar la IA en el treball sanitari i treballar de forma conjunta amb les màquines.

La jornada es va celebrar a la sala de conferències del Muelle Serrano Lloberes de PortCastelló i va ser inaugurada pel president del Port, Enrique Vidal, i el gerent del Departament de Salut de Castelló, Ricardo Tosca. Durant l'esdeveniment, es van presentar diversos projectes innovadors, com el podcast MatrOndas per a dones embarassades, la cirurgia robòtica implantada a l'Hospital General de Castelló i la prevenció de reaccions al·lèrgiques a tractaments de quimioteràpia.

A més dels professionals sanitaris, també van participar representants de la Universitat Politècnica de València i la Fundació Fisabio, que van presentar les seves aportacions en l'àmbit de la innovació en salut. L'Autoritat Portuària de Castelló va presentar la seva Estratègia d'Innovació, destacant el seu compromís amb la investigació en salut i la ciència per al progrés del sistema sanitari a Castelló.
 

Te puede interesar
Lo más visto