L'Institut Valencià de Cultura (IVC) participa en les III Jornades Primavera Musical de la Universitat d'Alacant (UA)

La tercera edició de les jornades Primavera Musical se celebrarà del 2 al 4 de maig a la Universitat d'Alacant. Aquest esdeveniment musical ofereix una variada programació que inclou concerts, recitals i altres activitats relacionades amb la música

25 de abril de 2023 Redacció Redacció
230425_EDUC_Foto_PrimaveraMusical

La tercera edició de les jornades Primavera Musical a la Universitat d'Alacant, amb la participació de l'Institut Valencià de Cultura, tindrà lloc a la Sala de Graus de la Facultat de Dret els dies 2, 3 i 4 de maig. Les jornades inclouran conferències, experiències didàctiques, investigació, una taula rodona, la projecció d'un documental, un Trivial musical, un concert i ràdio en directe.

Aquest any, la programació de les jornades es vincularà amb la nova exposició del projecte 'Literatura i cançons', que s'inaugurarà el 26 d'abril a la Sala Aifos de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant. L'exposició estarà oberta al públic fins al 26 de maig i posteriorment començarà un recorregut itinerant. Es podran realitzar visites lliures i els instituts podran concertar visites guiades amb guies de recursos didàctics.

La nova exposició se centrarà en les referències literàries presents en les lletres de les cançons, incloent noms d'escriptors, obres i personatges literaris. També es destacarà l'ús de fragments de poemes en cançons, a vegades de manera inadvertida. La mostra mostrarà principalment la literatura catalana, però també inclourà referències d'altres literatures i adaptacions musicals de la literatura valenciana. A més del Servei de Llengües de la Universitat d'Alacant, que ha desenvolupat el projecte, l'Institut Valencià de Cultura i el Servei de Cultura han participat en la seva producció.

La programació de les jornades inclourà diferents temes i activitats. El primer dia es tractarà la professionalització del sector musical al País Valencià, amb la participació de Rafa Xambó i Pau Alabajos, entre d'altres. El segon dia es posarà èmfasi en l'ús de la música en l'ensenyament, amb exemples de docents. També hi haurà ponències sobre el vincle entre Joan Fuster i la Nova Cançó i les inspiracions literàries en les cançons del grup El Diluvi. El tercer dia es projectarà el documental 'València necessita una cançó' i es realitzarà un debat posterior amb els directors.

A més de les activitats temàtiques, cada dia es duran a terme activitats lúdiques com un Trivial musical, un concert del grup Jazzmatiks i la transmissió en directe del programa de ràdio 'Territori sonor'. Les jornades estan organitzades pel Servei de Llengües de la Universitat d'Alacant, l'Institut Valencià de Cultura i el Cefire d'Alacant.

Lo más visto