La Generalitat Valenciana i (UPV) estan treballant conjuntament en el desenvolupament d'un prototip d'habitatge per a atendre situacions d'emergència residencial.

El prototip d'habitatge que s'està desenvolupant és un model circular de 30 metres quadrats. Aquesta construcció utilitza un entramat de fusta i ha sigut muntada a escala real pels alumnes de la Càtedra Fustam de la Universitat Politècnica de València.

General 02 de mayo de 2023 Redacció Redacció
Prototipo casa madera emergencias

Aquest prototip d'habitatge circular ha sigut construït a escala real per estudiants de l'Escola Superior d'Arquitectura i de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de l'Edificació de la UPV. L'objectiu principal d'aquest model és proporcionar una solució d'habitatge per a emergències residencials, especialment destinada a persones afectades per catàstrofes. Es tracta d'una construcció amb estructura d'entramat de fusta que combina espais oberts i tancats. Un dels aspectes destacats d'aquest prototip és la seua capacitat de ser autoconstruït i reproduïble de manera ràpida, segura i fàcilment muntable i desmuntable.

El prototip s'ha muntat inicialment a l'espai obert del campus universitari de la UPV i posteriorment serà traslladat a la ciutat d'Alacant, on es quedarà definitivament instal·lat al Barri Cementeri. Aquest projecte busca promoure l'ús de la fusta com a material principal en la transició cap a una arquitectura ecològica i sostenible, tenint en compte les seues qualitats naturals, el seu procés de producció i la seua contribució a la reducció de les emissions de carboni i la lluita contra el canvi climàtic.

A més de desenvolupar el prototip, el taller impartit en la Càtedra Fustam té com a objectiu conscienciar la comunitat universitària sobre els impactes mediambientals de la indústria de la construcció i la importància dels processos circulars i l'ús de materials naturals amb baixa empremta de carboni i renovables en la descarbonització del sector.

Aquest model d'habitatge circular estarà disponible per a la visita fins a la primera setmana de maig a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria d'Edificació de la UPV, i posteriorment serà traslladat definitivament al Barri Cementeri d'Alacant gràcies a l'entitat ASSERCIONS i la Universitat d'Alacant.

Te puede interesar
Lo más visto