Gres Aragón-Faveker, una empresa que aposta per la descarbonització i està dirigint els seus esforços cap a l'ús de l'energia fotovoltaica com a font d'energia renovable.

És excel·lent saber que Gres Aragón-Faveker ha posat en marxa dues plantes fotovoltaiques per a la generació d'energia elèctrica i l'autoconsum. Aquesta decisió mostra el seu compromís envers l'ús de fonts d'energia renovables i la reducció de les emissions de CO₂.

General 05 de mayo de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
0fK35WRfAyQ32WCx

Gres Aragón-Faveker, especialitzada en solucions avançades en ceràmica per a l'arquitectura i la construcció, ha posat en marxa dues instal·lacions de generació fotovoltaica en les seues plantes d'Alcañiz i Acorisa (Aragón) per a la generació d'energia neta no fòssil.

Amb aquesta iniciativa, l'empresa ceràmica fa un altre pas més en el seu esforç constant en la millora de l'eficiència energètica i mediambiental dels seus processos productius. Per a això, ha instal·lat 1.212 kWp de potència, que permet el proveïment del 25% de la demanda elèctrica anual de les seues plantes.

Amb aquestes dues instal·lacions d'energia fotovoltaica, l'empresa ceràmica podrà generar un total de 1870 MWh elèctrics a l'any el que suposarà una reducció de 374 tones anuals d'emissions de CO₂ contribuint de manera important a la descarbonització de l'entorn.

Les dues plantes de generació d'energia solar ocupen un total de 3.000 metres quadrats de superfície en coberta i 1,6 ha de sòl. En total, s'han instal·lat 2.224 mòduls fotovoltaics de 545 Wp.

Amb aquesta nova inversió, Gres Aragón-Faveker fa de nou un pas avant cap a la descarbonització de les fonts de subministrament energètic. En 2021, l'empresa ceràmica va posar en marxa una nova planta de fabricació d'extrusió d'alta tecnologia de fabricació, i ara com ara és la instal·lació fabril d'aquest tipus més avançada de la UE.

Aquesta planta està dissenyada i concebuda per a obtindre el residu 0 d'acord amb els criteris que exigeix l'economia circular, d'alta eficiència i alt rendiment energètic, i la mateixa ha suposat una reducció de l'emissió de 3.500 tones de CO₂ a l'any, contribuint eficaçment a la millora de l'entorn.

Gres Aragón-Faveker està realitzant un seguiment de tots els avanços tecnològics que li permeta la incorporació d'una major capacitat fotovoltaica per a l'emmagatzematge energètic, en bateries o a través de la generació d'hidrogen.

L'empresa ceràmica ve desenvolupant una important estratègia cap a un model industrial de reducció de les emissions de CO₂, la millora de l'eficiència energètica i de l'eficiència en els costos per a la millora de la competitivitat. Conjuntament, si sumem la nova planta productiva i la planta solar, Gres Aragón-Faveker ha reduït en quasi 4.000 tones anuals de CO₂.

Te puede interesar
Lo más visto