Castelló s'ha obert el termini per a un curs d'estiu de voluntariat arqueològic al Castell Vell.

El Museu de la Ciutat i Participació Ciutadana de Castelló ofereix 24 places per a joves de 16 a 22 anys en dos torns per al seu curs d'estiu.

Educació 18 de mayo de 2023 Redacció Redacció
18 05 2023 - CASTELL VELL - CAMPUS ARQUEOLÒGIC ESTIU

El camp de voluntariat arqueològic d'estiu al Castell Vell, organitzat per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló a través del Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC), en col·laboració amb la Regidoria de Participació Ciutadana.

Aquest camp de voluntariat arqueològic es durà a terme en dos torns de dues setmanes cada un, entre el 26 de juny i el 21 de juliol. Hi ha un total de 24 places disponibles, 12 per a cada torn, i està dirigit a joves de 16 a 22 anys. L'objectiu d'aquesta iniciativa és fomentar les vocacions científiques, així com promoure l'apreciació i el respecte pel patrimoni cultural, proporcionant una proposta d'oci educatiu per als joves de la ciutat.

Durant l'excavació, els participants tindran l'oportunitat de conèixer la història del Castell Vell, una fortificació d'origen andalusí situada en el tossal de la Magdalena, així com aprendre tècniques i conceptes arqueològics relacionats amb el tractament adequat del material recuperat. Posteriorment, durant una altra setmana, es treballarà en el laboratori, on s'abordarà la selecció, l'organització, la catalogació i la cronologia dels materials, així com la preparació per a la seva presentació pública. Aquests treballs estaran dirigits pels arqueòlegs directors d'excavació Pablo García Borja i Joan Palmer, juntament amb l'equip, i comptaran amb la col·laboració de la conservadora i restauradora del MUCC, Catia Castellet.

Els participants conviuran en les excavacions durant el seu torn i també tindran l'oportunitat de participar en altres activitats culturals adaptades a les seves característiques durant les vesprades i els caps de setmana.

El termini d'inscripció finalitza el 21 de juny, i cal realitzar una preinscripció en línia a través del web d'Eventbrite de l'Ajuntament de Castelló o utilitzant el següent enllaç: https://bit.ly/3W2FiRA. Per obtenir més informació, podeu posar-vos en contacte amb [email protected] o trucar al 964232730.

Te puede interesar
Lo más visto