El Centre Europeu d'Empreses Innovadores (CEEI) de Castelló i l'Ajuntament d'Onda han col·laborat per donar suport a més de 100 projectes empresarials a través de l'iniciativa 'Onda Emprende'

Efectivament, la iniciativa 'Onda Emprende' està dirigida a emprenedors i empreses de la localitat d'Onda en diferents etapes del seu desenvolupament

General 25 de mayo de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
230524 Onda Emprende 3

'Onda Emprende', és una iniciativa molt enriquidora que ofereix un suport integral als emprenedors i empreses d'Onda en diferents etapes del seu desenvolupament.

El programa s'estructura en quatre línies de treball que aborden les necessitats específiques dels participants. La primera línia se centra en els emprenedors sense un projecte definit i ofereix assessorament, entrevistes exploratòries i tallers de formació per a ajudar-los a posar en marxa les seues idees de negoci.

La segona línia s'adreça als usuaris amb projectes més definits i a empreses amb menys de 24 mesos en el mercat. Aquests participants reben assessorament individualitzat per al desenvolupament de plans de viabilitat i la reformulació del model de negoci, amb l'objectiu de garantir una proposta viable tècnica i econòmicament. A més, es realitzen tallers grupals per abordar temes com l'adaptació del model de negoci, la motivació, la productivitat i altres aspectes rellevants.

La tercera línia de treball es dedica a les empreses que han experimentat dificultats econòmiques a causa de la pandèmia o altres circumstàncies. S'ofereix un anàlisi del model de negoci, l'estudi del mercat i la competència, i una sessió de reflexió estratègica per establir objectius i accions anuals.

La quarta línia de treball se centra en els rellevistes empresarials i en les empreses en perill de desaparèixer, com a conseqüència de factors no estrictament econòmics, com la falta de relleu generacional. En aquest cas, s'ofereix assessorament individualitzat per analitzar la situació de cada empresa i treballar en aspectes clau per al seu futur, com la validació de rols i la identificació de processos importants.

És gratificant veure que més de 100 projectes han rebut suport a través d'aquest programa, i que empreses com Cartonatges Onda i SUMIMAT han destacat els beneficis obtinguts. 'Onda Emprende' ha demostrat ser una eina efectiva per a fomentar l'emprenedoria i revitalitzar el teixit empresarial d'Onda, generant riquesa i ocupació en el territori.

L'èxit d'aquesta primera edició ha generat una llista d'espera de empreses i emprenedors interessats a participar en futures edicions. Sens dubte, el programa continuarà sent un motor important per a la reactivació de l'emprenedoria i el teixit empresarial d'Onda en les properes edicions.

Te puede interesar
Lo más visto