Onda inicia els tallers d'estiu en el seu hort intergeneracional aprenent el calendari de plantació

Fins al moment hi ha 12 parcel·les adjudicades, en les quals ja creixen les primeres hortalisses

General 05 de junio de 2023 Redacció Redacció
20230603092314_IMG_0035-01

Els horts intergeneracionals d'Onda continuen amb la seua activitat amb la celebració d'un nou taller sobre el calendari de plantació. De 10.00 h. a 11.30 h., l'experta en agricultura ecològica Maite Cabo ha impartit aquesta xarrada en el terreny situat al carrer Escultor Folia, on ja s'han adjudicat dotze parcel·les.


Els usuaris han fet un recorregut per l'hort, avaluant l'estat actual de cada parcel·la i repassant quin és el calendari idoni per a plantar, sembrar i recol·lectar cada espècie de verdures i hortalisses.


A més, s'ha fet lliurament de material didàctic als usuaris i s'han identificat els elements bàsics que tot hort necessita per al seu correcte funcionament i per a traure el màxim rendiment a les plantes sense necessitat d'elements químics.


Sobre aquest tema, el Tinent d'Alcalde de l'àrea de Benestar, Óscar Valero, ha declarat: “Els usuaris estan molt satisfets amb els terrenys i ja recullen els primers fruits d'aquest projecte tan interessant”. “Continuarem amb els tallers perquè els adjudicataris de les parcel·les tinguen cada vegada més autonomia”, ha afegit.


Últims tallers

En anteriors sessions, els usuaris van dissenyar les seues pròpies parcel·les mitjançant un pissarra de participació i van aprendre a construir elements bàsics d'un hort com caballones. Cal destacar que ja està recollint les seues primeres collites com els raves plantats al començament de l'activitat hortícola.

Te puede interesar
Lo más visto