La Diputació reunix referents de l'emprenedoria amb motiu del Dia de la Dona Emprenedora
El 19 de novembre es busca visibilitzar la presència femenina al sector de l'emprenedoria.
La valenciana és la cinquena autonomia espanyola més competitiva i la setena europea amb un major creixement en innovació de les 234 avaluades
General05 de junio de 2023RedaccióLa Comunitat Valenciana va superar en 2022 la mitjana nacional en inversió en I+D+I, segons les últimes dades de l'Índex de Competitivitat Regional (ICR) emés per la Comissió Europea.
En el cas de la inversió en I+D, la Comunitat Valenciana ha crescut fins als 92 punts, quasi 10 punts més respecte del 2019 i quant a innovació arriba als 107.8 punts, uns 20 punts més respecte de l'any anterior de l'estudi.
Per a la directora general de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), Júlia Company, aquestes dades “avalen l'esforç dels empresaris i empresàries de la Comunitat, la seua aposta per la innovació, la diferenciació i el valor afegit i la confiança en les mesures que des del Ivace posem a la seua disposició per a guanyar en competitivitat”.
El ICR és una eina de la Comissió Europea que es publica cada tres anys per a ajudar a mesurar la competitivitat de les regions, permiter conéixer la seua capacitat de créixer de manera sostinguda a mitjà i llarg termini i oferir una perspectiva europea de les regions sobre la base de seixanta-huit indicadors.
Aquest índex, en la seua cinquena edició, es compon de tres subíndexs: "Bàsic", "Eficiència" i "Innovació"- i d'11 pilars que descriuen els diferents aspectes de la competitivitat d'una regió.
Dins del subíndex d'innovació s'analitzen els tres pilars que impulsen la millora en la fase més avançada del desenvolupament econòmic com són la 'Preparació tecnològica', la 'Sofisticació empresarial' i la 'Innovació'.
En aquest subíndex, Espanya sobrepassa a la mitjana europea posicionant-se en 103.3 punts, és a dir, ha crescut quasi 12 punts en comparació a l'any 2019.
Per part seua, la Comunitat Valenciana ha superat a la mitjana nacional, aconseguint els 107.8 punts, uns 20 punts més respecte de l'any anterior de l'estudi.
Una altra dada que es desprén de l'informe és l'avanç de la Comunitat en el rànquing d'innovació passant de la desena posició a la cinquena per darrere de Madrid, País Basc, Catalunya i Navarra.
Així les coses i en termes europeus la Comunitat Valenciana és, d'entre les 234 regions europees, la setena que més ha millorat la seua puntuació en innovació, amb 20.2 punts de creixement, en comparació amb l'edició de 2019 d'aquest estudi.
Aquesta evolució positiva de la Comunitat Valenciana en l'indicador ICR de la Comissió Europea és conseqüència de la col·laboració i esforç col·lectiu de l'administració, de les empreses i de les entitats del sistema valencià d'innovació entre el qual destaca el “paper clau” dels centres tecnològics en la transferència de coneixement a les empreses de la Comunitat Valenciana.
Prova d'això són els més de 129 milions d'euros que els centres han captat procedents de fons nacionals i europeus dirigits directament al desenvolupament regional de la I+D generant una inversió induïda superiora a 191 milions.
En aquest sentit la responsable del Ivace ha assenyalat que “l'impacte de l'acció dels centres tecnològics de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb el Ivace, repercuteix tant a la millora de la competitivitat empresarial, a través de la I+D+I, com al desenvolupament sostenible de la Comunitat Valenciana, generant un important impacte social i ambiental“.
El 19 de novembre es busca visibilitzar la presència femenina al sector de l'emprenedoria.
Casetes de fusta i espectacles d'animació són les novetats aquest any
Hi haurà suficients cultius per a abastir la venda nacional i les exportacions, sense la necessitat d'importacions
L'Ajuntament de Castelló reconeix el comerç local veterà de la ciutat
Les subvencions busquen fomentar l'associacionisme i donar suport a iniciatives de salut, educació i benestar social en tota la província.
L'Ajuntament renova el paviment de diverses vies clau de la ciutat i els seus voltants, amb l'objectiu de facilitar el trànsit i millorar la seguretat viària.
El nou sistema de compra en línia permet als veïns adquirir productes del Mercat Central i Sant Antoni i arreplegar-los en taquilles distribuïdes per tota la ciutat.
L'exposició estarà oberta fins al 9 de febrer al Menador de Castelló
Un esdeveniment esportiu per a fomentar la inclusió i el treball en equip
Hi haurà suficients cultius per a abastir la venda nacional i les exportacions, sense la necessitat d'importacions
Diversos centres educatius de Castelló s'han congregat a la Plaça Major para una lectura plurilingüe dels drets de la infança