Nules realitza actuacions de prevenció de mosquits en diferents punts del terme municipal

Fa una crida a la ciutadania per a que col·labore en la prevenció de focus

General 07 de junio de 2023 Redacció Redacció
IMG-20230606-WA0006

L’Ajuntament de Nules ha intensificat, en els últims dies, les actuacions de prevenció de mosquits en diferents zones del terme municipal, al mateix temps que està supervisant els llocs inundables per a previndre focus de mosquits davant l’augment de les temperatures després de les últimes pluges.


Així doncs, des de la regidoria de Sanitat s’assenyala que els tractaments preventius es porten a terme al llarg de tot l’any però que en aquesta època és molt important la col·laboració ciutadana, “per a poder actuar de manera ràpida i eficaç” matisa el regidor César Estañol.


Per la qual cosa, es demana als veïns i a les veïnes que quan es detecte un focus de mosquits o es registren picades considerables es cride al departament de Sanitat del consistori perquè l’empresa encarregada puga actuar en eixe lloc abans de 24 hores, “a més també poden utilitzar l’App Nules, una eina molt útil i eficaç per a indicar qualsevol incidència relacionada amb els mosquits”, comenta Estañol. 


Amb tot, cal assenyalar que Lokímica, empresa adjudicatària dels serveis de control de mosquits en la localitat de Nules, és l’encarregada de realitzar aquestes actuacions per a controlar possibles focus de mosquits, “en definitiva el que es vol és previndre focus de mosquits que puga afectar al municipi de Nules i en especial a la zona costera” apunta el regidor de Sanitat.


No obstant això, es fa una crida a la ciutadania per a evitar tindre aigua estancada en les seues propietats, com per exemple en els testos de les plantes, cobertes, estancaments d’aigua al terra, o en basses d’aigua “perquè des del consistori no es pot actuar en les zones privades”, matisa César Estañol.

Per altra banda, dilluns es va realitzar un tractament aeri contra els mosquits en la zona de la finca de El Pou, un lloc del terme municipal que al tindre aigua estancada es propens a presentar focus de mosquits. De fet, aquesta actuació l’ha portat a terme la Diputació Provincial de Castelló al ser sol·licitada per l’Ajuntament de Nules.


A més, cal recordar que l’Ajuntament de Nules va aprovar l’any 2016 l’Ordenança Municipal per a la Prevenció i Control dels Mosquits amb la finalitat d’establir les mesures necessàries per al control de poblacions de mosquits per a minimitzar els efectes molestos i perjudicials que poden ocasionar al veïnat del municipi. 


De fet, aquesta ordenança va acompanyada de diverses campanyes informatives i de conscienciació ciutadana, i preveu també mesures en el cas d’incompliments.

Te puede interesar
Lo más visto