El Consorci de Museus presenta Cultura Online 2023 en la fira MARTE de Castelló

La 10a edició de la Fira d’Art Contemporani de Castelló, MARTE, se celebra del 8 a l’11 de juny amb el suport del Consorci de Museus

Cultura 07 de junio de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
230606_EDUC_foto1_feria Marte

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana participa un any més com a entitat col·laboradora en MARTE, la Fira d’Art Contemporani de Castelló, que se celebra del 8 a l’11 de juny a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló, amb accés gratuït.

En aquesta desena edició del certamen, i donant continuïtat al compromís amb aquesta cita i amb la programació cultural de la província de Castelló, el Consorci de Museus presenta en la fira castellonenca una finestra a l’exposició ‘Cultura Online’, que es pot visitar fins al 9 de juliol a la sala Ferreres-Goerlich del Centre del Carme Cultura Contemporània a València, la qual reuneix els cent projectes seleccionats en la convocatòria homònima de 2023.

El CMCV estarà present en el certamen amb un muntatge audiovisual que reuneix una mostra dels cent continguts digitals disponibles en la gran exposició del CCCC, així com en la pàgina web Cultura Online creada especialment per al projecte. Els visitants de MARTE trobaran també informació i un codi QR amb el qual podran accedir directament a la visita virtual de la mostra. 

Des del Consorci de Museus mantenim el nostre suport a MARTE, una iniciativa que s’ha transformat en una cita fonamental amb la creació contemporània, acostant-se als públics, donant visibilitat a creadores i creadors i facilitant la iniciació al col·leccionisme. Enguany estarem presents de nou en la fira, presentant una part de la gran exposició d’art digital que està disponible al Centre del Carme, que reuneix cent continguts en format digital creats per artistes nascuts o residents a la Comunitat Valenciana, oferint una interessant panoràmica de la bona salut que gaudeix la nostra creació actual”, assenyala el director del Consorci de Museus i el Centre del Carme, José Luis Pérez Pont. 

MARTE és l’única fira d’art contemporani que se celebra a la Comunitat Valenciana, una convocatòria amb un prestigi ja consolidat en el panorama de l’art contemporani a escala estatal, que té entre els principals objectius la socialització de la creació contemporània, així com la visibilitat dels artistes, als quals ofereix un aparador compatible amb un mercat d’obres d’art de qualitat. 

10a edició MARTE

La Fira d’Art Contemporani de Castelló, MARTE, compleix 10 anys ininterromputs de celebració en els quals s’ha posicionat com una de les fires més interessants del panorama estatal, també per estar enfocada a la iniciació en el col·leccionisme, complint una funció necessària per al sector.

El certamen, que tindrà lloc del 8 a l’11 de juny a l’Auditori i Palau de Congressos de la ciutat, comptarà en aquesta edició d’aniversari amb Marina Núñez com a artista convidada, així com la presència de 16 galeries que exposen una àmplia representació del panorama artístic actual espanyol, seleccionades sota el marc de Marte Curated, comissariat pel codirector Nacho Tomás. La fira dona cabuda a un col·leccionisme d’iniciació amb una selecció d’artistes emergents, o de recorregut mitjà, que s’ajusten a uns preus assequibles. 

MARTE tornarà a comptar amb les seccions, els espais i els premis que la caracteritzen: Marte Ceràmic, de nou comissariat per Teresa Calbo; el Premi Castelló i el Premi Nacional; Marte Social, amb taules redones on es tractaran temes com les residències artístiques i el registre de la propietat intel·lectual, i Marte Orbital, on diverses institucions exposaran els respectius projectes.

L’assistència a la fira i les activitats paral·leles seran totalment gratuïtes.

Te puede interesar
Lo más visto