Quatre rituals que pots fer aquesta nit de Sant Joan des de casa

La bruixeta Nekane ens ofereix consells sobre com podem donar la benvinguda al nou any estival sense anar a la platja

General 23 de junio de 2020 REDACCIÓ
gettyimages-843164136-420x278

L'arribada del solstici d'estiu sempre és motiu de celebració. I és que, no hi ha nit tan màgica (i curta) com la del 23 de juny. La nit de Sant Joan és ja una tradició estesa al nostre país que uneix a familiars i a sers estimats a la llum de les fogueres. No obstant això, enguany, per motiu del coronavirus, les fogueres deixaran de cremar i les platges es veuran més buides que mai. No serà possible donar-se un bany nocturn, ni saltar les nou ones d'esquena a la mar. Però això no vol dir que no es puguen fer moltíssims rituals des de casa. 

La nostra bruixeta de la Televisió de Castelló, Nekane, ens ha donat uns savis i interessants consells sobre com podem continuar realitzant aquests rituals sense tindre que anar a la platja o al riu.

Els tres desitjos i l'aigua màgica de Sant Joan

El primer ritual que ens ofereix Nekane pot estar destinat a qualsevol dels nostres desitjos. Salut, amor, fortuna, bona sort… Tu decideixes què és el que necessites! La nostra bruixeta ens recorda que, encara que estiguem a casa, és important estar en contacte amb els quatre elements: el foc, la terra, l'aire i l'aigua. Per això, necessitarem una vela blanca per al foc, estar descalços i banyar-nos els peus una vegada finalitze el ritual.

hqdefault

Per a realitzar-ho, explica, a més de la vela i l'aigua, és necessari tindre un paper per a escriure les tres peticions que desitgem demanar i enrotllar-lo o doblegar-lo deixant el missatge en el seu interior. Abans de la mitjanit, hem de cremar aqueixos paperets, i les seues cendres cauran al voltant de la “foguera” que serà el ciri. És important que per cada paper que es creme, se salte el ciri, i després ens banyarem els peus en l'aigua.

Per a donar les gràcies, s'ha d'emplenar d'aigua un recipient de cristall o transparent i introduir els pètals d'una flor blanca, realitzant una ofrena i agraint el desig que se'ns concedirà. Aquest recipient ha de deixar-se reposar tota la nit, i l'endemà, quan ens alcem, ens llavarem amb aqueix aigua mans, cara i peus.

Cremar el dolent per a que vinga lo bo

Per a aquest ritual, Nekane explica que s'ha de cremar allò que ens ha fet mal durant l'any. Si no ho tenim davant o no és una cosa física, s'ha d'apuntar en un paper. Molt de compte amb la forma en la qual el cremem, és important que el foc estiga controlat, així que si tenim un recipient que permeta que el foc no es propague, millor.

gettyimages-843164136-420x278

Aquest ha de realitzar-se a mitjanit, i cal concentrar-se mentalment a expulsar el dolent i atraure el bo, de forma en què oblidem allò que ens va fer mal i cridem a la bona energia perquè ens acompanye en aquest nou any estival.

Branques d'heura baix del coixí

En aquesta ocasió, s'ha de recollir braquetes d'heura i escriure en un paper blanc un missatge positiu o allò que desitgem aconseguir. A més, és important encendre un ciri blanc abans d'anar-se a dormir en l'estada on passem més temps. D'aqueixa vela, cal vessar unes quantes gotes tant en l'heura com en el paper, segellant-lo.
Després, s'ha de deixar baix del coixí durant tota la nit pensant en positiu i en què allò que hem demanat realment es complirà. L'endemà, es crema tot junt i s'ha d'enterrar en un test. Ara bé, no valen aquelles plantes que tinguen espines, per tant estan descartats els cactus, els rosers o qualsevol planta que punxe. Si la planta creix, significa que el desig es complirà.

hiedra-verde-sube-pared-cerca_70287-3752

Veles roges per a atraure a l'amor

Si el que cerques és trobar l'amor o reforçar-lo, aquest és el teu ritual. Per a això, el que has de fer és posar dos ciris rojos a l'habitació abans de la mitjanit que s'han d'encendre amb misto.

A part, has de tindre un paper blanc que es pot escriure amb llapis o amb tinta roja, i en ell, hauràs d'apuntar el nom i cognoms de la persona estimada. Si no ho sabem, que només busquem posar “la meua ànima bessona”, “la persona de la meua vida”, “qui m'entenga", etc, representant el que vols trobar. En la part de baix, hem d'apuntar el nostre nom i els nostres cognoms.

La-vela-roja-y-la-carta-de-amor

Aqueix paper, s'ha de doblegar i segellar amb cera, i li afegirem unes gotes del nostre perfum habitual, embolicant-lo a més en una tela de color blanc o roig. Això s'ha de deixar tota la nit baix del coixí, ficant-nos al llit amb el pensament positiu que aqueixa persona apareixerà, visualitzant com aqueixa persona ve cap a nosaltres i ens abraça. Una vegada visualitzat, ja pots adormir-te. Ara bé, el paper hauràs de guardar-lo durant tot l'any en el calaix de la roba interior fins al pròxim Sant Joan, que es cremarà.

Finalment, la nostra bruixeta ens recorda que tots aquests rituals s'han de realitzar amb roba de color blanc, ampla i de dibuixos naturals. Pots també adornar-te el pèl o el cos amb flors o amb objectes naturals per a estar així en contacte amb la naturalesa. Tot això representa l'eixida del dolent i l'entrada del bo, la cerca de la puresa i també de la neteja.

A més, si voleu saber més sobre aquests rituals i veure com es realitzen, ¡ací podreu gaudir d'això al costat de les nostres bruixetes de la Televisió de Castelló!

Te puede interesar
Lo más visto