Nules inaugura la temporada estival amb la hissada de la bandera blava i les Qualitur

El secretari autonòmic de turisme ha fet entrega de les banderes de les platges

General 23 de junio de 2020 REDACCIÓ
NULES

Turisme Comunitat Valenciana ha otorgat les banderes Qualitur a Nules, com a reconeixement de la qualitat i gestió mediambiental. El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha fet l'entrega a l’alcalde de Nules, David García.

L’acte ha tingut lloc a la platja de Bovalar on s’ha hissat la bandera i ha comptat amb la presència de la regidora de Platges, M. José Esteban, i d’altres regidors de la Corporació Municipal. El secretari autonòmic de Turisme ha agrait personalment als representants de l’Ajuntament de Nules l’esforç fet al llarg de l’any per a mantindre en les millors condicions tant les instal·lacions com els serveis de les platges de Bovalar i de les Marines.

L'alcalde de Nules, David García, ha ressaltat que aquest distintiu és la recompensa al treball fet per molta gent i pel personal de diferents departaments municipals, i que continuaran treballant en la mateixa direcció.

Per altra banda, la bandera blava de la platja de les Marines ja oneja després de la seua hissada que ha tingut lloc també aquest dimarts. La platja de les Marines ha sigut guardonada per segon any consecutiu amb el distintiu internacional Bandera Blava que atorga la Fundació per l’Educació Ambiental (FEE).

Ara una de les prioritats per a la regidoría de platges és treballar en les platges de Bovalar i de l’Alcúdia per a que també compten amb aquest distintiu.

Es tracta d’un guardó amb el que es reconeix l’elevada qualitat de l’aigua així com l’excel·lència en els serveis i la conservació del medi natural. Les Platges de Nules tenen a més altres distintius de reconeixement de qualitat per la gestió de les seues platges com són les banderes ISO 9001 (per la qualitat en la gestió dels serveis per als usuaris i en la satisfacció dels clients) i ISO14001 (per controlar les responsabilitats i impactes medi ambientals).

COMUNITAT VALENCIANA

Turisme Comunitat Valenciana ha concedit la Bandera Qualitur 2020 a 174 platges de 37 municipis de la Comunitat Valenciana que disposen de certificats de qualitat, medi ambient o accessibilitat a les seves platges.

La Comunitat Valenciana és la primera comunitat autònoma espanyola per nombre de municipis costaners que disposen de certificats: 37 de 60, representant al voltant del 62 % del total de municipis costaners.

Seguretat a les platges

Turisme Comunitat Valenciana ha impulsat diferents mesures per a incrementar la seguretat de les platges de la Comunitat durant aquest estiu. En concret, des del Programa Qualitur s'ha col·laborat en les especificacions tècniques que l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) ha elaborat per encàrrec de la Secretaria d'Estat.

La guia que ha impulsat Turisme ofereix pautes respecte a les mesures de seguretat per a mantenir la distància social, mesures específiques per als serveis que presten (sanitaris, higiènics, d'oci i esport), mesures per a informar els usuaris i subcontractes, i pautes per a elaborar un pla de contingència. A aquestes cal sumar la campanya informativa que s'ha llançat per a comunicar els principals protocols d'actuació per a gaudir dels serveis i recursos turístics de forma segura.

Te puede interesar
Lo más visto