Èxit a la II Carrera Solidària a Castelló per a promoure la donació d'òrgans i teixits

ALCER Castalia, l'Associació per a la Lluita Contra les Malalties Renals de la província de Castelló, va tancar les seues jornades anuals de conscienciació sobre la donació d'òrgans i teixits amb un gran esdeveniment: la II Carrera Solidària.

General 04 de junio de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
salidacarrerainfantil

Més de 200 corredors de Castelló van participar en aquesta cita esportiva, que va incloure modalitats de 6,5 km, una caminada solidària i una caminada infantil. La Clínica Pujols es va encarregar del calfament previ. El recorregut de la carrera va travessar els carrers Sant Lluís, plaça María Agustina, Alcalde Tárrega, camine La Plana, plaça Teodoro Izquierdo, Ronda Magdalena, Germans Villafañe, Historiador Escolano, Ronda Vinatea, Galícia, Joaquín Costa, Arrufat Alonso i plaça Clavé, amb la meta en Sant Lluís. Aquesta carrera va ser el punt culminant d'unes jornades que van comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelló, la Diputació de Castelló, l'Hospital General Universitari de Castelló, la Generalitat Valenciana, la Universitat Jaume I, Aigua de Benassal, el Gremi de Forners de Castelló, la Clínica Pujols, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Castelló, Run Addiction, la Colla del Rei Barbut, la Confraria de la Puríssima Sang, Sersan Mediterrani, Alba SL, La Casa de la Mar i la Conselleria d'Educació amb la campanya "Sempre Teua, la teua llengua".

En la categoria masculina de la modalitat de 6,5 km, Sergio Capdevila Angulo es va emportar la victòria amb un temps de 24 minuts i 46 segons, seguit per Tomás Ramos Romero i Fidel Millán Pereira. En la categoria femenina, la guanyadora va ser Maite Rivera Martínez, qui va completar la carrera en 30 minuts i 28 segons, seguida de Vanessa Alonso Sánchez i Nuria Sanmiguel. En la categoria infantil masculina, Gabriel Tejedor Castillo es va emportar el primer lloc amb un temps de 13 minuts i 3 segons, deixant arrere a Pablo Puerto Mir i Elvis Goterris Martínez. Entre les xiquetes, Lucía Bugeda Castell es va coronar com la triomfadora amb un temps de 14 minuts i 23 segons, seguida per Ana Colón Sastriques i Claudia Martínez Ros.

Tres dies dedicats a la donació d'òrgans i teixits

Durant els últims tres dies, es van dur a terme diverses activitats lúdic-educatives. Es va habilitar un punt de salut per a mesurar la pressió arterial i la glucosa, i es va organitzar una exposició amb les obres seleccionades en el concurs de dibuix "La teua escultura". Els assistents van poder visitar l'Arbre de la Donació i rebre informació sobre la donació d'òrgans i teixits.

Te puede interesar
Lo más visto