Onda aconsegueix 230.000 euros per a crear un Centre de Procesament de dades sostenible per a millorar la seguretat digital

Es tracta d'una subvenció provinent del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per a modernitzar l'administració

General 09 de junio de 2023 Redacció Redacció
NDP-. Onda Subvencion CPD

Per a traslladar el seu Centre de Procesament de dades des de la seua ubicació actual a una sala més ben equipada en la quarta planta de les oficines municipals, l'Ajuntament d'Onda ha rebut una subvenció de 229.975 euros del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència dels fons europeus Next Generation. La suma ací representa el 81% del pressupost total del projecte.

Com a resultat, la nova ubicació augmenta la sustentabilitat en el Centre de Procesament de dades i modernitza els suports de còmput perquè estiguen llestos per a pròxims projectes i puguen suportar canvis. La innovació i la sostenibilitat, dos eixos de l'activitat municipal, són presents en aquest complet projecte. També s'aconseguiran estalvis, i l'espai de les oficines municipals s'utilitzarà de manera més efectiva, s'usaran millor les noves tecnologies i augmentarà la seguretat.

La reforma es divideix en cinc etapes: obra de paleta, obra elèctrica i de climatització, instal·lació de sistemes d'extinció d'incendis i control d'accessos, i fibra òptica.


L'eficiència energètica també es veurà incrementada per la nova ubicació del Centre en un espai creat especialment per a ell. Al final, els ciutadans es beneficiaran de millors serveis d'Internet a mesura que tant les plataformes web municipals com la seu electrònica es tornen més estables.

Sobre aquest tema, el Tinent d'Alcalde d'Innovació, Vicent Bou, ha declarat: “Aquesta reforma incideix en la seguretat digital dels ciutadans i servirà per a fer més robusta la seu electrònica”. “La pàgina web de l'Ajuntament s'ha convertit en una eina fonamental per als ondenses, un lloc al qual acudeixen a la recerca d'informació de servei i per a fer nombrosos tràmits administratius, per això aquest canvi d'ubicació era necessari, per a adaptar-nos a les millores informàtiques i continuar donant un servei de qualitat”, ha afegit.

Te puede interesar
Lo más visto