Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La Diputació de Castelló reforça els tractaments contra mosquits en el litoral després de les fortes pluges de maig

El Pla Provincial contra els Mosquits intensifica els esforços per a combatre la proliferació de mosquits en zones afectades per les inundacions i de difícil accés terrestre

General 12/06/2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
10345

La Diputació de Castelló incrementarà aquesta setmana els tractaments per a controlar l'eclosió de mosquits en el litoral de la província, en resposta a les intenses pluges registrades a la fi de maig i a l'augment de temperatures a la regió.

Després d'obtindre l'autorització corresponent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, es van dur a terme dues jornades de fumigació aèria el 5 i 6 de juny a Torreblanca, Cabanes, Orpesa, Benicàssim i Nules. Aquestes accions es van executar en àrees inundades de difícil accés terrestre i a més de 50 metres de les zones residencials, segons estableix la normativa vigent.

En cas que les condicions tornen a ser propícies, se sol·licitarà novament el permís corresponent per a dur a terme tractaments aeris. Cal destacar que el pressupost actual de la Diputació de Castelló per a 2023 contempla quatre sessions més de vols, ja que es van assignar recursos per a un total de sis jornades.

A més dels tractaments posteriors a les pluges, des de març s'han implementat mesures preventives com a part del Pla Provincial contra els Mosquits, el qual es manté actiu durant tot l'any.

En aquesta setmana, es realitzaran intenses jornades de treball terrestre en els municipis costaners com Torreblanca, Peníscola, Alcalà de Xivert, Vinaròs, Benicarló, Cabanes, Oropesa, Benicàssim, Castelló de la Plana, Almassora, Moncofa, Nules, Borriana, Almenara, La Llosa, Xilxes, Vila-real, les Alqueries, la Vilavella, Onda, Fanzara, Tales, la Vall d'Uixó, Alfondeguilla, Segorbe, Sot de Ferrer, Soneja, Betxí i Artana. S'aplicaran tractaments terrestres amb larvicidas i adulticidas, considerats els més efectius per a reduir tant les larves com els mosquits adults.

Amb la millora implementada en el Pla Provincial en 2022, s'ha augmentat en un 30% el nombre de sessions de tractaments terrestres en comparació amb el contracte anterior. En total, es duran a terme 1.170 jornades de treball en el medi natural durant aquest any, a més de les sis sessions de vol previstes. Aquestes accions representen una inversió de 830.000 euros, la qual cosa permet augmentar la quantitat de tractaments terrestres i vols amb un menor cost.

Els responsables del Pla Provincial contra els Mosquits fan un anomenat als ajuntaments perquè esbrossen les àrees on s'acumula vegetació, facilitant així l'accés dels equips terrestres. També insten la col·laboració ciutadana per a evitar la presència d'aigua estancada en terrenys, tests, recipients o piscines sense tractar. A més, els ajuntaments tenen l'opció de sol·licitar ordres d'execució per a intervindre en finques privades amb acumulació d'aigua estancada.

Es destaca que la proliferació de mosquits s'ha agreujat en els últims anys a causa del canvi climàtic, i la seua erradicació és més complexa en àrees de marjals i zones contigües, que són hàbitats propicis per a la propagació d'aquests insectes.

La diputada de Medi natural en funcions, María Jiménez, va assenyalar que els tractaments terrestres són els més efectius, ja que actuen tant sobre les larves com sobre els mosquits adults, a diferència dels tractaments aeris que només afecten les larves. Així mateix, va destacar que els vols estan regulats per la legislació europea i només es permeten en situacions excepcionals després de forts episodis de pluja, quan no és possible accedir a extensions d'aigua estancada per via terrestre, i sempre amb l'autorització corresponent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Te puede interesar

visita2

L’Ajuntament reforça la col·laboració turística amb la Diputació

Redacció
Política 20/08/2023

L’alcalde de Benicarló, Juanma Cerdá, i la regidora de Turisme, Sonia Foix, s’han reunit avui amb el vicepresident i diputat de Turisme de la Diputació de Castelló, Andrés Martínez, per a intercanviar propostes i posar en comú les diferents iniciatives que poden contribuir a fomentar el turisme a Benicarló

Lo más visto

rdhggjv

L’alumnat treballador del Taller d’Ocupació de Nules VIII està realitzant importants actuacions de manteniment en diferents llocs del municipi. Aquest taller inclou les especialitats d’obra

Redacció
Economía 23/09/2023

Dins els treballs realitzats per l'alumnat d'obra destaquen la millora i manteniment dels edificis i patis dels CEIP Lope de Vega i Pío XII, entre altres. Els alumnes-treballadors de fusteria han realitzat tasques de manteniment i reparació de mobiliari urbà, jocs infantils de centres educatius i parcs, a més de construir taules de pic-nic i tanques de fusta

sdwdd

El PSPV-PSOE acusa al conseller d'Educació de ser "el paradigma de la insolvència del Consell de Mazón" en provocar "el major caos en l'inici del curs escolar que es recorda"

Redacció
Política 22/09/2023

El portaveu socialista d'Educació a les Corts Valencianes, el castellonenc Jose Luis Lorenz, ha acusat el conseller d'Educació, José Antonio Rovira, de ser "el paradigma de la insolvència del Consell de Mazón" en provocar "el major caos en l'inici del curs escolar que es recorda a la Comunitat Valenciana"

Newsletter