Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana destaca l'augment de donants i unitats de sang en el que va de l'any

En el marc del Dia Mundial del Donant de Sang, el CTCV ressalta la importància de donar plasma i agraeix la solidaritat dels donants

Sanitat 14/06/2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
230614 DM donante sangre (3)

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) informa que, des de gener d'enguany, s'han obtingut un total de 77.009 unitats de sang a la regió, distribuïdes en 43.133 a València, 26.087 a Alacant i 7.789 a Castelló. A més, es van registrar 7.567 donants nous, complint un dels principals objectius del centre.

Hui, 14 de juny, se celebra el Dia Mundial del Donant de Sang sota el lema "Dona sang, dona plasma, comparteix la vida, comparteix-la sovint". Enguany, es destaca per primera vegada la importància de donar plasma, component crucial en el tractament d'afeccions cròniques com l'hemofília o les immunodeficiències.

La directora del Centre de Transfusió, Cristina Arbona, cerca fomentar la donació de plasma perquè siga tan habitual i normalitzada com la donació de sang. Així mateix, destaca que sense el compromís dels donants, no seria possible atendre les necessitats dels pacients als hospitals de la Comunitat.

Arbona emfatitza que donar és senzill i anima a les persones que complisquen amb els requisits (tindre entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos i tindre un estat de salut normal) a fer el pas. "La satisfacció en acabar és molt reconfortant", afig.

Quant a les estadístiques de l'any passat, el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana va tancar el 2022 amb un total de 176.723 donacions de sang, distribuïdes en 98.519 unitats a València, 18.131 a Castelló i 60.073 a Alacant. Aquestes xifres recuperen els nivells previs a la pandèmia. A més, es van incorporar 16.223 noves persones com a donants: 8.909 a València, 5.754 a Alacant i 1.560 a Castelló.

Quant al gènere, el 55,4% dels donants van ser homes i el 44,6% dones. Aquestes xifres s'equiparen encara més considerant que les dones només poden donar tres vegades a l'any i els homes, quatre.

Amb motiu del Dia Mundial del Donant, s'han programat diverses accions en diferents localitats de la Comunitat Valenciana. A Castelló, es durà a terme una xarrada sobre donació organitzada per la Llibreria Babel. A Alacant, es realitzaran donacions de sang especials al Campello i Sant Vicent del Raspeig. A València, el Centre Comercial El Saler oferirà l'oportunitat de donar durant tota la setmana, i Metrovalencia obsequiarà als donants amb dos viatges de metre gratis.

A més, alumnes de dos col·legis diocesans de la Comunitat Valenciana mostraran el seu agraïment en les xarxes socials a tots els donants per la seua solidaritat.

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana fa un cridat la població a sumar-se a aquesta noble causa i a convertir-se en donants de sang, contribuint així a salvar vides i compartir la vida amb els qui més ho necessiten.

Te puede interesar

Lo más visto

rdhggjv

L’alumnat treballador del Taller d’Ocupació de Nules VIII està realitzant importants actuacions de manteniment en diferents llocs del municipi. Aquest taller inclou les especialitats d’obra

Redacció
Economía 23/09/2023

Dins els treballs realitzats per l'alumnat d'obra destaquen la millora i manteniment dels edificis i patis dels CEIP Lope de Vega i Pío XII, entre altres. Els alumnes-treballadors de fusteria han realitzat tasques de manteniment i reparació de mobiliari urbà, jocs infantils de centres educatius i parcs, a més de construir taules de pic-nic i tanques de fusta

sdwdd

El PSPV-PSOE acusa al conseller d'Educació de ser "el paradigma de la insolvència del Consell de Mazón" en provocar "el major caos en l'inici del curs escolar que es recorda"

Redacció
Política 22/09/2023

El portaveu socialista d'Educació a les Corts Valencianes, el castellonenc Jose Luis Lorenz, ha acusat el conseller d'Educació, José Antonio Rovira, de ser "el paradigma de la insolvència del Consell de Mazón" en provocar "el major caos en l'inici del curs escolar que es recorda a la Comunitat Valenciana"

Newsletter