L'Ivaspe ha dut a terme una formació dirigida a prop de tres-cents agents de policia local de la Comunitat Valenciana per a millorar les seves habilitats en la detecció de drogues en conductors

Durant el desenvolupament de l'exercici pràctic, els agents han aconseguit detectar i sancionar a prop d'un mig centenar de conductors i conductores que van donar positiu en les proves de detecció de drogues. Aquestes actuacions són fruit de la formació rebuda pels agents de policia local de la Comunitat Valenciana

Educació 16 de junio de 2023 Redacció
image002

El Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (Ivaspe) ha inclòs en l'última promoció d'accés a la categoria d'agent dels diferents cossos de Policia Local de la Comunitat Valenciana (BS56) el mòdul formatiu de Detecció de Drogues en conductors.

Aquest mòdul s'ha incorporat com a novetat en aquesta edició de la formació bàsica inicial que els agents de Policia Local han de completar després de superar el procés selectiu en el seu municipi.

Amb aquesta formació addicional als mòduls docents tradicionals, els agents de policia local que finalitzen el curs d'accés tindran una preparació complementària i adicional que no s'ensenyava en edicions anteriors. Això els permetrà millorar la seguretat viària als municipis on exerciran les seues funcions i, en general, a tota la Comunitat Valenciana.

Dins del mòdul formatiu, s'inclouen sessions pràctiques que s'han dut a terme en alguns municipis com Alaquàs, amb la supervisió i direcció del professorat del centre formatiu de l'Ivaspe. Durant aquestes pràctiques, els agents en període de formació han detectat un total de 47 conductors i conductores que van donar positiu en proves de drogues. Com a conseqüència, aquests conductors han sigut sancionats econòmicament conforme a la legislació vigent. Aquesta sanció comporta la retirada de sis punts del permís de conduir, així com la immobilització i retirada del vehicle de la via pública.

La inclusió d'aquest nou mòdul formatiu és part de l'adaptació dels cursos de formació realitzats per l'Ivaspe, tant en la seua seu de València com en la d'Alacant, per tal de respondre a les necessitats de formació dels cossos de Policia Local municipals.

Te puede interesar
Lo más visto