La Diputació de Castelló està a punt de finalitzar les obres d'adequació de la Casa Abadia de Vilafamés, que s'espera que estiguen acabades aquest mateix mes

El president de la Diputació de Castelló, juntament amb la diputada en funcions, han realitzat una visita a les obres d'ampliació del Museu d'Art Contemporani de Vilafamés (Macvac) i de millora de l'accessibilitat de les seves instal·lacions

Cultura 18 de junio de 2023 Ricardo Villalba Ricardo Villalba
_DSC0068

El president en funcions de la Diputació de Castelló, José Martí, i la diputada de Cultura en funcions, Ruth Sanz, han realitzat una visita a les obres de reforma de la Casa Abadia de Vilafamés. Aquestes obres, que han comptat amb una inversió de 232.000 euros, estan previstes per a ser concloses aquest mateix mes. L'objectiu d'aquesta reforma és l'ampliació del Museu d'Art Contemporani Vicent Aguilera i Cerni (Macvac), així com millorar-ne l'accessibilitat.

La Diputació de Castelló, a través de l'àrea de Cultura, ha impulsat aquest projecte amb l'objectiu de proporcionar una activitat complementària al museu. La rehabilitació de la Casa Abadia de Vilafamés permetrà adequar, restaurar i habilitar aquest edifici del segle XV, i una vegada finalitzades les obres, es cedirà al Macvac per a la seva ampliació.

Prèviament a aquest projecte, l'immoble es trobava en desús i en un estat de conservació deficient. Amb aquest pla de reforma, es pretén consolidar estructuralment els murs perimetrals de l'edifici, adequar els espais interiors, rehabilitar els elements protegits i dotar-los de les instal·lacions necessàries per al seu ús. A més, es busca solucionar l'accessibilitat de l'immoble i proporcionar al Macvac un espai accessible a través del pati interior.

Amb aquesta actuació, la Diputació de Castelló reafirma el seu compromís amb la preservació i promoció del patrimoni cultural de la comarca, al mateix temps que contribueix a enfortir i ampliar l'oferta cultural de Vilafamés i de tota la província.

Te puede interesar
Lo más visto