L'Ajuntament de Nules ha convocat la seixantena-novena edició dels Jocs Florals Vila de Nules, un certamen literari de reconegut prestigi en el qual es promou i es premia la creació literària

L'objectiu principal d'aquest certamen és fomentar la cultura i la creativitat literària en la llengua pròpia de la comunitat valenciana

Cultura 18 de junio de 2023 Ricardo Villalba Ricardo Villalba
IMG_0626

L'Ajuntament de Nules ha convocat els LXIX Jocs Florals Vila de Nules, un dels certàmens més prestigiosos de la literatura valenciana. A més, també ha convocat la VI edició dels Premis d'Investigació i Divulgació, que se celebraran conjuntament al mes d'octubre al Teatre Alcázar de Nules.

Les candidatures per als Jocs Florals estaran obertes fins al 8 de setembre, i les obres hauran de ser lliurades en paper, juntament amb les dades de contacte del participant i un currículum de presentació. També es permet l'enviament de les obres en format digital en PDF o en un USB.

Els guardons dels Jocs Florals es divideixen en dues categories. Els Premis Ordinaris inclouen la "Flor Natural" amb una dotació de 4.000 euros per al millor poema de tema i metres lliures, "Poesia de tema religiós o ètic" i "Poesia de tema patriòtic", amb premis de 500 euros cadascun.

Els Premis Extraordinaris inclouen el "Premi de poesia Anna Rebeca" dotat amb 1.000 euros per al millor poema d'almenys 70 versos de tema lliure escrit per un ciutadà de Nules, i el "Premi Poemari Infantil" amb 500 euros per al millor poema de tema lliure adreçat a xiquets i xiquetes.

A més dels Jocs Florals, s'atorguen també els Premis d'Investigació i Divulgació, que inclouen diversos guardons en diferents àmbits com l'Investigació Lingüística sobre el Valencià, Aspectes històrics del poble de Nules, la vida social i econòmica de les villas romanes de Nules, entre d'altres.

El jurat d'aquests certàmens estarà compost per personalitats rellevants del món de les lletres i la cultura, i es reserva el dret de deixar premis deserts si considera que cap obra no arriba al nivell literari requerit. Els textos guardonats cediran els seus drets de propietat intel·lectual a l'Ajuntament de Nules si aquest ho sol·licita per a edicions commemoratives dels Jocs Florals.

Les bases completes estaran disponibles en breu al web de l'ajuntament www.nules.org i a les xarxes socials.

Te puede interesar
Lo más visto