Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) ha presentat el nou sistema d'informació i guiatge Navilens en les Comissions de Clients de València i Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) ha presentat davant els Comités de Clients de València i Alacant el seu nou sistema de informació i guiatge, conegut com a Navilens. Aquesta innovadora solució tecnològica té com a objectiu proporcionar una experiència més accessible per a les persones amb discapacitat visual

General 22 de junio de 2023 Redacció Redacció
A8CB940A-0ABE-4204-B90F-00A5CE09E72E

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha presentat davant dels Comités de Participació de Clients de Metrovalencia i TRAM d'Alacant el nou sistema d'informació, senyalització i guiatge Navilens.

En aquestes sessions de treball participen usuaris i usuàries habituals, així com representants de diferents entitats de València i Alacant per analitzar i debatre qüestions del servei de transport ferroviari que ofereix FGV.

L'eix principal d'aquestes reunions ha estat els sistemes d'informació als viatgers i viatgeres, sent Navilens la última incorporació realitzada per FGV en aquest àmbit. Aquesta aplicació permet guiar d'una manera fàcil i fiable, mitjançant el telèfon mòbil, a persones amb discapacitat visual i/o cognitiva, així com a tot tipus de persones.

Aquest sistema de guiatge, que FGV ha començat a instal·lar a València i Alacant, ofereix informació de les estacions i del servei, en temps real i en diferents idiomes, per text i veu.

Navilens compta amb una tecnologia que facilita l'accessibilitat, mitjançant la detecció i reconeixement de marcadors visuals a llarga distància i alta densitat, capaços de ser detectats per les aplicacions Navilens i Navilensgo, utilitzant la càmera d'un dispositiu mòbil fins i tot en moviment, a distància i sense necessitat de focalitzar directament.

La incorporació d'aquesta tecnologia forma part de les iniciatives que FGV desenvolupa per millorar el servei que ofereix des dels diferents mitjans de comunicació, i especialment l'adaptació de totes les seves instal·lacions en matèria d'accessibilitat, proporcionant a les persones amb discapacitat o no, els mitjans necessaris per garantir la màxima autonomia possible i avançar cap a l'assoliment de l'Accessibilitat Universal.

Des de FGV, la informació als usuaris es concep com un sistema integral de gestió central de la comunicació, a partir del qual es despleguen tots els sistemes i elements que el componen de manera complementada i integrada per oferir una experiència de viatge de 360 graus, tenint en compte la diversitat de persones a les quals pot estar dirigida.

En aquesta mateixa sessió també s'han analitzat els resultats de les enquestes de l'Índex de Satisfacció del Client (ISC), elaborades a finals de l'any passat a Metrovalencia i TRAM d'Alacant. Aquests estudis permeten conèixer l'opinió dels usuaris i la seva valoració, que en 2022 va arribar a un 8,25 a València, la millor puntuació de la història, i un 8,6 a Alacant, que representa una de les millors puntuacions registrades.

Com funciona el Comitè

El Comitè de Participació de Clients està format per un màxim de 15 membres i funciona com a grup de treball, assessorament i debat on, amb un ordre del dia previ, es promou una interacció entre l'empresa i els clients per tenir un major compromís i complicitat.

La composició del Comitè està oberta a entitats que participen en funció del contingut o l'ordre del dia. En aquesta ocasió, han assistit a aquesta reunió representants de la Federació d'Associacions de Veïns de València, Creu Roja Espanyola, Federació d'Associacions de Ciutadans Majors de la Comunitat Valenciana, ONCE, CERMI COCEMFE-Comunitat Valenciana, Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, Universitat Politècnica de València, Universitat de València Estudi General, Plataforma de Voluntariat, Associació de Comerciants del Centre Històric i diversos clients i clientas particulars.

A Alacant han participat representants de Creu Roja Espanyola; APHEA (Associació Provincial d'Empresaris d'Hostaleria d'Alacant); ONCE; FESORD; Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana; COCEMFE Alacant; Associació de Veïns de El Cabo; i Associació Valenciana Juntos Avanzamos.

Per part de FGV, els temes s'extreuen del conjunt de reclamacions i suggeriments que es gestionen a l'empresa, dels informes de satisfacció del client esmentats, les enquestes i sondejos demoscòpics, o aquells temes que, dins dels objectius i accions de l'empresa, interessen exposar a debat.

Te puede interesar
Lo más visto