El PSPV-PSOE ha decidit presentar mocions als ajuntaments per a promoure la col·locació de pancartes o emblemes que representen la comunitat LGTBI en edificis municipals

Aquesta iniciativa té com a objectiu fomentar la visibilitat i el suport als drets de les persones LGTBI a tots els nivells de govern local

Política 25 de junio de 2023 Redacció Redacció
IMG_1844

El PSPV-PSOE de Castelló ha anunciat que presentarà mocions en tots els ajuntaments de la província amb representació socialista per a exigir la col·locació de pancartes o emblemes LGTBI en la façana dels ajuntaments i altres edificis públics durant el mes de l'Orgull. Samuel Falomir, secretari general provincial, defensa aquesta iniciativa com una manera de donar visibilitat al col·lectiu i oposar-se a la intolerància, especialment davant l'arribada de PP i Vox a les institucions amb una postura que promou l'odi cap a aquells que no comparteixen les seues creences.

Falomir subratlla que rebutjar la col·locació de pancartes o emblemes de l'arc de Sant Martí als edificis públics seria un acte discriminatori inacceptable. Assegura que la suposada neutralitat i la llei de banderes no fan referència explícita a les pancartes i altres emblemes.

El dirigent socialista, que ja ha mostrat el seu suport a la comunitat LGTBI a l'Alcora, destaca que no permetran que l'odi es normalitze. Recorda que el col·lectiu ha lluitat durament per avançar en termes de drets i llibertats, i no toleraran retrocedir als temps de violència i discriminació de la dictadura ni permetre que el neofranquisme recuperi aquesta mentalitat en el segle XXI. Falomir denuncia que el PP més radical ha adoptat el discurs dels seus socis d'extrema dreta i està permetent l'imposició de vetos pròpis d'èpoques passades.

En relació amb el mes de l'Orgull, Falomir afirma que és un moment per reivindicar i donar visibilitat a la comunitat LGTBI, i el PSPV-PSOE garantirà els seus drets malgrat els intents de PP i Vox per destruir-los. El dirigent lamenta les conseqüències d'aquestes decisions, que han encoratjat l'actitud radical de certes persones i han provocat situacions com la retirada d'una bandera multicolor a Nàquera arran de l'assetjament sofert per part de radicals afins al PP i Vox. A més, destaca que a Castelló de la Plana, l'alcaldessa Begoña Carrasco ha mostrat el seu sectarisme al suprimir la regidoria LGTBI. Falomir assegura que els i les socialistes estaran presents per garantir que no es doni ni un pas enrere en la lluita de la comunitat LGTBI.

Te puede interesar
Lo más visto