Marqués realitzarà modificacions en el Reglament de Participació Ciutadana amb l’objectiu de donar major protagonisme als veïns i veïnes durant els plens municipals

Aquestes modificacions tenen com a finalitat fomentar una participació més activa i significativa de la ciutadania en les decisions locals

Política26 de junio de 2023RedaccióRedacció
IMG_1870

Hui s'ha celebrat a Benicàssim el primer ple de caràcter extraordinari des de la presa de possessió de Susana Marqués com a alcaldessa del partit popular, el passat 17 de juny. En la sessió d'avui s'han tractat diversos punts, entre els quals s'inclouen la presentació de la nova corporació 2023-2027 després dels resultats de les últimes eleccions municipals i el sorteig per a la constitució de les meses electorals de cara a la propera convocatòria electoral del pròxim 23 de juliol.

D'una banda, Susana Marqués ha anunciat que "volem que Benicàssim siga construïda entre tots, apropar l'administració i avançar en participació ciutadana és avançar en democràcia participativa i transparència. Per això, ja estem treballant en la modificació del Reglament de Participació Ciutadana perquè els veïns puguen tindre un major protagonisme".

L'alcaldessa ha destacat que "els veïns tenen la possibilitat d'assistir als plens que són públics, també tenen la possibilitat de veure-ho en línia i dirigir-se al ple mitjançant una pregunta escrita, a la qual s'afegirà aquesta nova iniciativa de participació perquè puguen formular les seues preguntes directament i obtindre una resposta immediata per part de qualsevol membre de la Corporació Municipal".

A més, s'ha proposat mantenir la celebració dels plens ordinaris els últims divendres de mes, com s'ha estat fent des de 2015, per raons d'operativitat i organització, i sempre respectant el principi de conciliació laboral i de racionalització de la despesa pública. L'alcaldessa ha explicat que canviar els plens a les vesprades implicaria haver de pagar hores extres al personal de l'ajuntament i que es busca respectar la conciliació tant dels propis companys com dels funcionaris de la casa, per tant, es basa en un principi d'austeritat, conciliació i, sens dubte, de sentit comú. Des de l'equip de govern seguirem endavant amb les nostres propostes i treballant per a dur-les a terme.

D'altra banda, durant la sessió s'ha informat sobre les portaveus dels Grups Municipals amb representació, així com d'altres aspectes bàsics del funcionament, i s'ha aprovat la periodicitat de la celebració dels plens ordinaris per a aquesta legislatura, que es realitzaran l'últim divendres de mes a les 10 hores, llevat que coincideixi amb un dia festiu o vigília de festiu, en aquest cas, el ple se celebrarà el divendres anterior, i en qualsevol cas, es fixarà la data de comú acord entre els grups amb representació.

Te puede interesar
Lo más visto