Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

El Museu de l'Esquer o Museu del Rajolí d'Onda aplega a més de 100 aficionats a la ceràmica artística de tota Espanya

Álvaro: “Estamos molt feliços amb la resposta dels veïns i visitants i el seu interès per conéixer l'art de la ceràmica. Durant les Convivències Ceràmiques, els participants han tingut l'oportunitat de col·laborar en la creació d'un gran mural col·lectiu

General 30/06/2023 Redacció Redacció
IMG_0087

El Museu de l'Esquer Manolo Safont d'Onda ha celebrat l'acte d'inauguració d'una nova edició de les Convivències Ceràmiques, les jornades sobre ceràmica artística organitzades per la institució juntament amb l'Ajuntament. La convocatòria ha estat tot un èxit, s'han cobert les més de 100 places per participar en les activitats i hi ha més de 50 persones en llista d'espera. Cal destacar que els assistents són persones vingudes des de diferents punts de tota Espanya.

Aquest any, les jornades giren entorn de la confecció d'un mural ceràmic fet sota la batuta de l'artista nord-americà Douglas Schultz. El propi artesà va presentar ahir el projecte juntament amb Àngel Igual, director de l'encontre. També es va celebrar el taller amb esmalts Crazy Glazes.

En l'acte d'inauguració, celebrat en el saló de conferències, han participat Daniel Àlvaro, regidor de Cultura; Vicent Estall, director del Museu i Àngel Igual, codirector de les Convivències Ceràmiques. L'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, també ha fet acte de presència juntament amb més membres de la corporació municipal.

"Estem molt feliços amb la resposta dels veïns i visitants i el seu interès per conéixer l'art ceràmic", ha declarat Àlvaro. "Aquest material ens ha portat fins ací i hem de defensar i difondre totes les seves bondats", ha assenyalat.

Després de les declaracions institucionals, s'ha presentat l'exposició Simbiosis; a càrrec de la crítica d'art Amparo Zacarías i els encarregats de les obres, Ramón Torres i Àngel Igual.

A les 19.00 h, ha tingut lloc una nova inauguració. En aquesta ocasió, de l'exposició Relació ceràmica. Enric Mestre - Yashuo Hayashi i els seus llegats com a mestres, que reuneix obra de 28 artistes espanyols i japonesos, deixebles dels dos mestres.

Programa complet d'activitats:

La jornada de demà començarà amb un esmorzar popular i treball en el mural col·lectiu. A les 18.15 h, començarà la tardor solidària per ajudar l'associació Quisqueya. Pepe Royo Alcaraz començarà a les 18.45 h el taller-exhibició ON FIRE, sobre cocció ceràmica alternatives.

Durant el dissabte continuarà el treball col·lectiu en el mural i es celebrarà una visita a la col·lecció del Museu, una de les més completes sobre ceràmica artística de tot el país. El diumenge a les 14.00 h tindrà lloc la comiat de les Convivències amb laf inalització de l'obra d'art col·lectiva.

Te puede interesar

IMG_2222

El Pacte Territorial dona suport als artesans en la iniciativa "Comboi Market"

Redacció
General 21/07/2023

Organitzada per emprenedors de la Plana Baixa Artana, municipi consorciat en el Pacte Territorial per l'Ocupació de la Plana Baixa, acollirà diumenge que ve, 23 de juliol, la primera edició de Comboi Market, una iniciativa per a donar a conéixer els projectes artesanals de persones emprenedores de la Serra d’Espadà

Lo más visto

rdhggjv

L’alumnat treballador del Taller d’Ocupació de Nules VIII està realitzant importants actuacions de manteniment en diferents llocs del municipi. Aquest taller inclou les especialitats d’obra

Redacció
Economía 23/09/2023

Dins els treballs realitzats per l'alumnat d'obra destaquen la millora i manteniment dels edificis i patis dels CEIP Lope de Vega i Pío XII, entre altres. Els alumnes-treballadors de fusteria han realitzat tasques de manteniment i reparació de mobiliari urbà, jocs infantils de centres educatius i parcs, a més de construir taules de pic-nic i tanques de fusta

sdwdd

El PSPV-PSOE acusa al conseller d'Educació de ser "el paradigma de la insolvència del Consell de Mazón" en provocar "el major caos en l'inici del curs escolar que es recorda"

Redacció
Política 22/09/2023

El portaveu socialista d'Educació a les Corts Valencianes, el castellonenc Jose Luis Lorenz, ha acusat el conseller d'Educació, José Antonio Rovira, de ser "el paradigma de la insolvència del Consell de Mazón" en provocar "el major caos en l'inici del curs escolar que es recorda a la Comunitat Valenciana"

Newsletter