La Polícia Local represa els test d'alcoholèmia a Castelló

Aquests controls de carretera van ser suspesos per la crisi del coronavirus

General 25 de junio de 2020 REDACCIÓ
alcoholi-metro_0

La crisi sanitària causada per la pandèmia de la COVID-19 va paralitzar els controls d'alcohol i drogues. A Castelló, amb la nova normalitat, la Policia Local ha reprès els controls aleatoris de carretera. No obstant això, la Guàrdia Civil no ha eixit encara al carrer per a efectuar aquests tests. 

Aquest tema crea bastant polèmica i incertesa, ja que aquestes proves es realitzen a través de l'aire expirat i la saliva. Pel que, reivindiquen les autoritats que ha d'haver-hi mesures especifiques, ja que encara que es canviaren els filtres podrien quedar espores de saliva a l'interior de l'alcoholímetre. 

Una altra de les polèmiques d'aquest assumpte és que si un conductor es negara a fer-se les proves d'alcoholèmia i drogues, se li imputaria un delicte directament, tal com es contempla en l'article 383, castigat amb penes de sis mesos a l'any de presó i retirada del carnet d'un a quatre anys. No obstant això, en llevar-se la màscara i bufar pot estar en perill de contagi tant el conductor com els agents.  

Te puede interesar
Lo más visto