Recortes Cero denuncia que "Qui puja els preus no és el botiguer, és el banquer"

La candidatura ha presentat un paquet de cinc mesures en el seu programa

Economía 09 de julio de 2023 Redacció Redacció
IMG_2068

A Castelló s'han concentrat en el Mercat Central repartint fullets entre la gent que ha acudit a comprar i els mateixos botiguers. Segons la cap de llista per Castelló, Juana Villena, "l'augment dels preus, és a dir, la inflació, és un robatori de bancs i monopolis que no ve determinat pels efectes de la pandèmia, de la invasió d'Ucraïna o de la sequera, no és com una catàstrofe natural de la qual no es pot responsabilitzar a ningú".


En el seu comunicat, Recortes Cero, que es presenta a les eleccions en totes les circumscripcions del país, expliquen que "diferents organismes internacionals i nacionals ja han dit que l'enorme pujada de preus que patim és responsabilitat, entre un 66% i un 90%, dels bancs, elèctriques, petroliques... que augmenten els seus beneficis", mentre "els nostres salaris han perdut poder adquisitiu, una mitjana d'un mes de sou a l'any", a més dels "interessos que paguen pimes i autònoms pels préstecs que demanen per a sobreviure i que ja s'han triplicat". A tot açò cal afegir, continuen, "l'asfixia que suposa, tant per als agricultors com per als comerciants, els preus de l'energia, dels fertilitzants, de les matèries primeres... per a no parlar dels abusos dels monopolis que obliguen a vendre els productes més bàsics per sota dels costos".


La cap de llista de la formació assegura que es concentren per a assenyalar el que ha de ser la raó d'existència de la campanya electoral del 23J, "les majors guanys d'uns pocs s'expliquen pel major grau de robatori a la majoria", per això la cistella de la compra s'ha convertit "en un luxe per a la majoria".


Així ho han explicat en el comunicat que han llegit davant del mercat, recolzant les pimes i autònoms que sustenten la venda de productes bàsics cada dia, "els botiguers s'endeuten cada dia més per a fer front a l'augment dels costos, per això cada nova deute que contrau són més interessos que de nou acabaran en els comptes de beneficis dels bancs".


En l'acte, Recortes Cero ha presentat el paquet de mesures que impulsaria de manera urgent al Congrés: Un límit als preus de 1.000 productes bàsics, a càrrec dels monopolis de la distribució, sense que la marge de benefici de pimes i autònoms es vega afectat. Per a poder-ho fer consideren clau exigir que es complisca la legislació ja vigent, "que ni es complix ni es fa complir", impedint l'especulació de fons i grans cadenes de distribució amb els aliments, canviar el sistema de fixació de preus de l'energia -la llum i els combustibles- que obliga a pagar a elèctriques i petroliques "un preu molt superior al real, i que encareix, per tant, el preu de molts productes", i una reforma fiscal.


En la reforma fiscal que Recortes Cero ha inclòs en el seu programa defensen un augment fins al 50% de l'Impost de Societats per a bancs i monopolis, perquè es redueixca a la meitat el que paguen pimes i autònoms. I un Impost sobre els Beneficis Extraordinaris que compense l'augment dels tipus d'interés que encareix els préstecs que demanen pimes i autònoms, transformant-ho en una ajuda directa.

Te puede interesar
Lo más visto