Primera reunió del nou equip de govern amb les veïnes i veïns de Xiva

El nou equip de govern ha mantingut avui una reunió amb les veïnes i veïns de Xiva per escoltar les seues necessitats, mancances i propostes per al poble. L'encontre ha servit per preparar les festes patronals i abordar diferents temes importants per a millorar la població

Política 14 de julio de 2023 Redacció Redacció
IMG-20230712-WA0001

En relació a les festes en honor a la Mare de Déu del Roser, s'han tractat els actes que es duran a terme del 11 al 16 d'agost. A més, s'ha sotmès a votació la decisió d'oferir un vi d'honor durant les festes, i la població ha decidit suprimir-lo de manera unànime.

D'altra banda, s'han expressat queixes sobre els problemes d'enllumenat públic i la falta de fanals al municipi. També s'ha destacat la necessitat de construir una depuradora per a evitar el vessament d'aigües brutes al riu, una prioritat per al consistori. A més, s'ha demanat una neteja més exhaustiva del riu, que no solament abasti la vegetació, sinó també la retirada d'escombraries que s'acumulen en el seu llit. També s'ha instat a millorar i reparar la séquia del Roser, que pateix pèrdues d'aigua des de fa anys sense haver-se actuat. Finalment, s'ha sol·licitat la restauració del peiró de Xiva, ja que no es pot col·locar l'original que es troba al Museu de Ceràmica de València, i es considerarà la possibilitat de posar una rèplica.

L'alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, ha expressat el seu agraïment per la rebuda i les propostes rebudes a Xiva. Ha destacat les primeres accions decidides mitjançant votació i ha manifestat el compromís de treballar per millorar Xiva en totes les àrees on hi ha mancances. Sangüesa ha ressaltat la preocupant manca d'infraestructures, com la depuradora, que resulta inacceptable en pleno segle XXI i provoca que tots els residus es llencen directament al riu.

A partir d'aquesta vesprada, continuen les reunions veïnals amb els nuclis de població, amb una reunió a Ortells i una altra demà a La Pobleta. També s'han iniciat les reunions amb les associacions locals i diferents organismes de la ciutat, a més d'escoltar els ciutadans i ciutadanes que sol·liciten trobades per exposar els seus problemes i propostes per a millorar diferents aspectes de la ciutat.

Te puede interesar
Lo más visto