El Grup d'Acció Local Maestrat Plana Alta ha seleccionat l'obra 'Generacions', de Reyes Cerdá, com a guanyadora del II Concurs de Fotografia

Una imatge presa a Sant Mateu ha estat triada com la millor, seguida de les obres 'Rentador', de Llucia Fonals, presa a Cabanes, i 'La nit encesa', de Carlos Bravo, presa a Vilanova d'Alcolea.

Cultura 15 de julio de 2023 Redacció Redacció
IMG_2145

Aquesta ha sigut la decisió del jurat reunit aquesta setmana, el qual ha hagut de seleccionar les millors fotografies entre més d'un centenar d'imatges rebudes per participar en el II Concurs de Fotografia, reeditat enguany amb l'objectiu de mostrar el millor que ofereixen els 24 municipis que integren aquesta agrupació. En total, han sigut 36 els artistes que han passat a la fase final d'aquest certamen després de descartar algunes fotografies que no complien les condicions establertes en les bases.

Domingo Giner, president del GAL Maestrat Plana Alta, ha explicat que "ha sigut realment complicat triar els tres primers premis d'aquesta edició, perquè no només hi ha hagut imatges d'una gran qualitat, sinó que a més moltes estan carregades d'un gran simbolisme i representen el millor que ofereixen els nostres pobles. Cal tenir en compte que l'objectiu d'aquest concurs era mostrar el millor que té la nostra terra, que és molt. Volíem visualitzar el millor dels nostres pobles, allò que els fa únics, el que més agrada d'ells, com les costums, la gastronomia, els llocs, les persones, les tradicions... És una forma diferent de promocionar tot allò que fa del territori rural un lloc privilegiat que cal potenciar".

Cal tenir en compte que fa ja dos mesos, el GAL Maestrat Plana Alta va convocar el II Concurs de Fotografia amb l'objectiu de posar en valor i potenciar els atractius que ofereixen els 24 municipis que integren aquesta agrupació de pobles del territori rural de Castelló. El lema d'aquest segon concurs ha sigut 'El millor del meu poble' i estava obert a totes les persones majors d'edat interessades, ja que no calia ser residents en les poblacions que integren aquesta agrupació.

El primer premi d'aquest concurs està dotat amb 500€, el segon premi amb 200€ i el tercer amb 100€.

Per participar, calia seguir el perfil @galmaestratplanaalta a #Instagram, i després cada participant havia de compartir les imatges al seu perfil amb l'etiqueta #elmillordelmeupoble i etiquetant al GAL. Calia indicar el títol de la imatge i el poble on s'havia pres la foto, que havia de ser en algun dels 24 municipis integrats al GAL Maestrat Plana Alta. A continuació, calia compartir la publicació a les stories etiquetant al GAL i enviar la imatge a [email protected].

D'aquesta manera, les fotografies presentades en aquest concurs mostren paisatges bonics, escenes costumistes del dia a dia al poble, imatges curioses o atractives, en les quals l'element protagonista és el territori rural dels municipis que integren el GAL Maestrat Plana Alta.

Te puede interesar
Lo más visto