Daniel Diago serà el pregoner de l'Anunci del LV Sexenni de Morella

El jove morellà, graduat en Història i Patrimoni per la Universitat Jaume I i amb una àmplia implicació en l'agenda cultural i tradicional de la localitat, tindrà l'honor d'anunciar l'entrada en l'any del LV Sexenni de Morella, que se celebrarà l'any que ve

17 de julio de 2023 Redacció Redacció
IMG_2178

Durant el Sexenni anterior, Diago va formar part del consell organitzador en l'àrea de tradicions i va participar activament en l'organització d'actes com el Corpus Christi i la cavalcada dels Reis Mags, així com en les processons i retaules dels dies més festius, tradicionals i devocionals de Morella.

Daniel Diago ha expressat el seu agraïment per ser el pregoner i ha ressaltat la importància del Sexenni com a festa més gran del poble, una tradició que perdura 350 anys després del seu naixement i que ens van transmetre els nostres avantpassats.

L'alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa, després de reunir-se amb Diago, ha destacat el compromís i l'arrelament de Daniel amb les tradicions i l'història del municipi, considerant-lo un jove lluitador pel patrimoni i les arrels de la localitat. Per això, l'equip de govern va considerar que Daniel era la persona ideal per a ser el pregoner de l'Anunci, un dels dies més importants de la vida festiva i cultural de Morella.

L'Anunci se celebra cada sis anys, l'any anterior al Sexenni, i és una festa íntimament lligada a aquest esdeveniment. Totes dues festes són reconegudes com a Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial, Festa d'Interés Turístic Nacional i Bé d'Interés Cultural Immaterial. L'Anunci tindrà lloc des del 25 fins al 27 d'agost i inclourà una gran festa de disfresses i carrosses que ompliran la ciutat de confeti, juntament amb altres actes tradicionals com el pregó. Les carrosses, moltes d'elles elaborades amb paper de seda, són fruit d'un intens treball artesanal. Durant la celebració, es llançaran fins a 50 tones de confeti pels carrers de Morella.

Lo más visto