Aquest matí, l'Amics Castelló i Josep Franch han arribat a un acord perquè el base català s'incorpore a les files castellonenques la pròxima temporada

Josep Franch, amb una alçada de 1,91 i 32 anys, es va formar a la pedrera del Joventut de Badalona i sempre ha jugat a la posició de base

Esports 20 de julio de 2023 Redacció Redacció
IMG_2212

Va debutar a l'ACB el 2009 amb el club verdinegre. Després de passar per diversos equips de l'ACB com el Murcia o el Sevilla, va continuar la seua carrera al Melilla de LEB Oro, precisament el primer any que l'Amics Castelló debutava en la categoria. Aquella temporada, Franch va aconseguir l'ascens a l'ACB guanyant els playoffs amb el Melilla.

A més, Josep Franch va ser internacional en les categories inferiors, aconseguint diverses medalles amb la selecció espanyola SUB20, sent l'entrenador Juan A. Orenga.

Després d'un pas per la lliga francesa, la temporada 21-22 va tornar a les files del Girona per a ser un dels jugadors clau, junt amb Marc Gasol, en l'ascens a la Lliga Endesa. Va anotar 9,4 punts, va agafar 3,6 rebots i va repartir 2,9 assistències per partit, amb una valoració de 10,2.

La temporada passada, va deixar el Girona durant la lliga per a arribar a l'Estudiantes, on no va gaudir de minuts durant la fase regular. No obstant això, en els partits dels playoffs amb una mitjana de 13 minuts, va anotar 12,7 punts, va agafar 2 rebots i va donar 1 assistència en els tres partits disputats contra el San Pablo Burgos.

Així doncs, el base català tornarà a estar sota les ordres de Juan A. Orenga, tenint una gran parella de bases amb Joan Faner i Josep Franch. Amb l'avantatge que Franch també pot actuar com a escolta, la tripleta Faner, Franch i Manchón donarà molta versatilitat als castellonencs en el joc exterior dels "baixets".

Te puede interesar
Lo más visto